Nikola Portner (©Reuters)
Nikola Portner (©Reuters)

Šampion Evrope bi da pokori neosvojivu tvrđavu GOG-a, Zagreb prežaljen u Poljskoj

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.11.23. | 10:01

EHF Liga šampiona: Magdeburg ima 14 vezanih pobeda pred gostovanje u Odenzeu (18.45). Hrvatski prvak ide na noge ove sezone neubedljivom Kjelceu (18.45)

Barselona i Vesprem su na prva dva mesta u Grupi B Lige šampiona, ali tu je i Magdeburg, šampion Evrope, koji će pokušati da pomrsi računa španskom i mađarskom prvaku i izbori direktan plasman u četvrtifnale evroelite.

Tim sa istoka Nemačke i dalje je bez pomoći Islanđanina Gislija Kristjansona, ali je u seriji od pet pobeda u Ligi šampiona, posle dva startna neuspeha, pred gostovanje danskom prvaku GOG-u (18.45). Tim iz Gudmea ne može da igra utakmice na svom terenu već u obližnjem Odenzeu, ali i tu je neosvojiva tvrđava. Tri meča ove sezone u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta – maksimalnih šest bodova.

Izabrane vesti

Osim Celja i Monpeljea, pao je i Vesprem, tim koji je najviše pokazao u prvom delu sezone, pa će to biti veliki ispit za tim Beneta Vigerta. Magdeburg je pre dve desetak dana odbranio krunu na Supeglobu, u seriji je od 14 pobeda u svim takmičenjima, preuzeo je prvo mesto u Bundesligi od Fukse Berlina. U odsustvu Kristijansona, perjanice ekipe su Feliks Klar, Omar Ingi Magnuson i golman Nikola Portner.

18.45: (3,40) GOG Gudme (8,50) Magdeburg (1,45)

GOG igra ispod očeivanja u danskom prvenstvu, ali u Ligi šampiona dobro gura. Prošle nedelje je Magdeburg dobio Dance sa 35:27, a u prvom planu bili su danski internacionalci Damgard i Saugstrup.

Rukometna evroelita ove sezone puca od neizvesnosti. Nijedan tim se ne izdvaja, kao što je recimo Barselona bila dominantna prošle sezone u grupnoj fazi. Posebna je drama u Grupi A, gde prvih šest ekipa deli samo tri boda. Kil posrće u Bundesligi, ali je u Ligi šampiona lider posle boda u sredu u Olborgu.

Najveće razočaranja je Kjelce. Dvostruki uzastopni vicešampion Evrope je tek šesti, pa su doveli u pitanje i plasman u narednu rundu. Prošle nedelje su jedva izvuki bod (23:23) u Zagrebu, a tim Talanta Dujšebajeva danas (18.45) ima popravni pred svojim navijačima. Za hrvatskog šampiona odlilčno igra srpski reprezentativac Miloš Kos.

18.45: (1,10) Kjelce (14,0) Zagreb (9,00)

Zagreb drugi meč u nizu neće voditi trener Nenad Šoštarić zbog problema s leđima, pa će na klupi da sedi Andrija Nikolić.

Kjelce je jedna od najboljih svetskih ekipa i s njima je uvek teško igrati, posebno na njihovom terenu. S druge strane i mi smo već dokazali da imamo što da pokažemo i ne idemo s belom zastavom. Ne želim da nam misao vodilja bude da pokušamo da izgubimo sa što manjom razlikom, već da idemo tamo s namerom i željom da pobedimo. Nažalost, to ćemo morati napraviti bez Patrika Valčaka koji je otpao iz kombinacija još posle prve utakmice s Kjelceom. Mi imamo još dva pivota i oni će to pokriti najbolje što mogu. Ostali su svi zdravi i idemo tamo da igramo rukomet. Što se tiče njihove ekipe ako bih nekoga trebalo da izdvojim, onda su to kružni napadači koji su stvarno odlični. Dosta njihovih akcija završava upravo na njima, a na nama je da to pokušamo što bolje da zatvorimo. Dosta dobro smo to radili u Zagrebu, a daćemo sve od sebe da to ponovimo i u Poljskoj. Oni će ovoga puta biti odmorniji i spremniji, ali i naša je želja velika i mislim da mi imamo čemu da se nadamo”, poručio je trener Nikolić.

Vesprem i Barselona su veliki favoriti na svojim terenima protiv Celja, odnosno Viisle Plock, dok bi najneizvesniji duel očekuje u Portu gde gostuje Monpelje.

LIGA ŠAMPIONA – 8. KOLO

GRUPA A

Sreda

Olborg - Kil 27:27 (13:17)

Eurofarm Pelister - Pik Seged 27:28 (12:15)

Pari Sen Žermen - Kolstad 28:28 (13:15)

Četvrtak

18.45: (1,10) Kjelce (14,0) Zagreb (9,00)

GRUPA B

Četvrtak

18.45: (3,40) GOG Gudme (8,50) Magdeburg (1,45)

18.45: (1,90) Vesprem (hendikep -9,5) Celje (1,80)

20.45: (1,10) Barselona (14,0) Visla Plock (9,00)

20.45: (2,30) Porto (8,00) Monpelje (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK MagdeburgEHF Liga šampionaRK ZagrebRK Kjelce

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara