Sara Carić prvi put na glavnoj sceni: Ne znam kako da opišem, ovo je želja svake devojčice

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 00:41

Mlada odbojkašice dobila priliku na oba dosadašnja susreta na Evropskom prvenstvu da oseti teren

Snovi Sare Carić se polako ali sigurno ostvaruju na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Posle dobrih partija u domaćem prvenstvu u dresu TENT, dobila je poziv da zaigra za Srbiju u Ligi nacija u junu. U podmlađenom timu je imala zapažena izdanja, pa se preporučila selektoru Zoranu Terziću i za mnogo važnije takmičenje.

Među 14 odabranih devojaka za Evropsko prvenstvo jedina je rođena u ovom veku – 2001. godine. Iako je najmlađa. nije se uplašila kada je selektor pozvao da uđe u igru ni na prvom, ni na drugom susretu. Upisala se i na listu poentera i na trenutke pokazala da je zasluženo dobila priliku da se pokaže na glavnoj sceni.

Izabrane vesti

Neopisiv je osećaj, pogotovo meni koja sam prvi put sa seniorskom reprezentacijom. Drago mi je što se pojavilo ovoliko ljudi i što uopšte prate. Očekivale smo, ali nismo znale da će ih biti ovoliko. Mnogo je lepše kada se igra u ovakvoj atmosferi. Utisci su prelepi“, pričala je sa osmehom na licu posle pobede protiv Francuske Sara Carić.

Iskustvo koje je prikupila igrajući u Ligi nacija joj jeste pomoglo, ali je sada situacija potpuno drugačija.

Tamo smo bile mi mlađe, devojke s kojima sam igrala u mlađim kategorijama. Bilo mi je lakše. Nisam očekivala poziv sada za EP, ne znam kako bih opisala sve što se dešava. Svakako je ovo želja svake devojke koja je trenirala odbojku“.

Za nju je velika čast što može da uči uz Maju Ognjenović, Milenu Rašić, Tijanu Bošković...

Uf, devojke su stvarno predivne. Kao najmlađu su me prihvatile baš lepo. I ne samo mene, već i druge mlađe devojke, Katarinu Lazović i Jovanu Kocić, koje su i ranije bile tu. Brzo smo se uklopile. Stvarno je veoma bitno što igramo sa tako velikim igračicama. Veliki je podstrek za nas. Svako bi želeo ovo da prođe. Ko dobije ovakvu priliku, mora da je iskoristi“.

Priznaje da joj nije baš svejedno kada izađe na tarafleks.

Osećam tremu, naravno. Jedino dobro kod mene je što ne obraćam pažnju na publiku, jer da obraćam ne znam kako bih uspela da se snađem“, zaključila je Sara Carić.


tagovi

Sara Carić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara