(©FIVB)
(©FIVB)

Sara Lozo: Imale smo mnogo grešaka na ovoj utakmici, ne znam šta se desilo

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 16:13

"Sutra je dan pauze da se odmorimo i spremimo za naredne mečeve koji nas očekuju", rekla je reprezentativka Srbije

Odbojkašice nisu blistale, ali su slavile. To je odlika šampionskih ekipa - da i kada ne ide sve po planu - pobeđuju. Bile su bolje od Češke u Ningbou, pa posle četiri kola kvalifikacija za Olimpijske igre imaju skor 4-0.

Danas se prvi put otkad su u Kini desilo da su izgubile set... Uspele su posle toga da se vrate i da sve završe u četvrtom činu.

Izabrane vesti

"Imale smo mnogo grešaka na ovoj utakmici - najviše iz servisa. Ne znam šta se desilo. Ali, pobeda je pobeda. Drago mi je da smo uspeli da se izborimo i dobijemo. Znamo da je ekipa Češke veoma nezgodna, i na EP smo teško igrale sa njima. Bilo je teško, ali pobedile smo. Sutra je dan pauze da se odmorimo i spremimo za naredne mečeve koji nas očekuju", rekla je posle meča Sara Lozo.

Slično razmišljanje je iznela i libero Teodora Pušić.

"Drago mi je da smo danas ovakav meč završile pobedom. Videle su se oscilacije u našoj igri. Prva dva seta su dobijena rutinski, a u trećem je bilo uspona i padova. Bilo je i spornih lopti, da je dosuđeno da je blok dodirnuo loptu - možda bismo već tad završile utakmicu. Ali, nije ni bitno. Važno je da se pobedi i kad se igra loše. Sutra imamo dan pauze pa se pripremamo za najvažniji deo turnira za nas", naglasila je Pušićeva.

Zbog trijumfa i novih bodova bio je zadovoljan i Italijan Đovani Gvideti.

"Ostvarili smo veoma važnu pobedu. Rival nam je bio tim koji uvek igra dobro. Češka je borbena, uvek je dobro organizovana. Nije ovo bio naš najbolji dan. Mučili smo se u svakom segmentu igre. Zbog toga je veoma, veoma važno što smo uspeli da pobedimo. To je veliki korak za tim – kada trijumfuje i kada ima ovakav dan", istakao je Gvideti. "Jedan dan imate meč kao protiv Kanade, kada je sve savršeno. A drugi kao danas, kada ništa ne dolazi tako lako. Ali, bitno je da dobijemo tri boda. Tim je uradio dobar posao, bili smo snažni, koncentrisani u četvrtom setu. Oporavili smo se od trećeg seta – mislim da je smeč Lazović dirao blok. Ali svakako, uzeli smo tri boda, što nam je najbitnije".

U četvrtak Srpkinje imaju slobodan dan, a onda slede najveći izazovi. Odlučujuće utakmice igraće sa Dominikanskom Republikom (petak 4.00), Holandijom (subota 10.00) i Kinom (13.30). Cilj je da na tabeli ostanu među dva najbolja tima koja će obezbediti plasman na Olimpijske igre u Parizu.


tagovi

Sara LozoTeodora PušićKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara