Dejan Savić, Vasilije Martinović i Nemanja Vico (©Aleksandra Krupanič)
Dejan Savić, Vasilije Martinović i Nemanja Vico (©Aleksandra Krupanič)

Savić: Večeras posle sastanka ću znati da li se u Split "vraćaju" trojica ili četvorica odsutnih

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 14:04

"Treba da se vratimo, resetujemo i damo maksimum u osmini finala", dodaje Lazar Dobožanov

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Konsolidovala se Srbija posle rasula u klasiku i najubedljivijeg poraza u eri Dejana Savića. Pobedom nad Slovenijom zatvorila je grupnu fazu Evropskog prvenstva, međutim, problemi su i dalje tu. I tiču se osciliranja. Vrtoglavo se menjaju raspoloženje i igra Delfina, a eliminaciona faza to ne prašta. 

Izabrane vesti

Upravo ti usponi i padovi brinu selektora Srbije, najjači su utisak Dejana Savića posle druge pobede na turniru u Splitu. Olimpijski šampion ima dva lica i konstantno ih rotira. Tamnija strana viđena je u prvom poluvremenu, dok su u drugom Delfini podigli nivo igre i ispunili zadatke koje je pred njih stavio selektor. 

“Prve dve četvrtine kao da smo bili uspavani. Opet. U trećoj i četvrtoj je bilo malo bolje, ponovo oscilacije. U nastavku smo odgovorili na određene zadatke koje sam morao da postavim tako da bih probudio ekipu. I dalje ne možemo da budemo zadovoljni, ali idemo da se spremimo za osminu finala”, rekao je Dejan Savić

Nakon debakla od Mađarske selektor je u svom stilu prokomentarisao igru pojedinaca. Obeležio ih nije, ali je rekao da trojica ili četvorica “nisu u Splitu”. Ni sada nije siguran da li su se “vratili”. 

“Videću večeras posle sastanka”, zaključio je selektor Srbije. 

Rotirao je selektor golmane, obojici je dao po poluvreme. Lazar Dobožanov ušao je sa klupe i spustio roletnu. Slovenci su postigli jedan gol za 16 minuta, a čuvar mreže kragujevačkog Radničkog je sakupio pet intervencija, jednu više od Dimitrija Rističevića. Biće zanimljivo videti kome će Dejan Savić dati prednost u nokaut fazi. 

“Opet smo bili u grču, koji smo u nastavku uspeli da probijemo, što je mnogo bitno zbog daljeg toka takmičenja. Čeka nas verovatno Francuska koja je ozbiljan protivnik i meč neće biti nimalo lak. Najviše zavisi od nas. Na nama je da se vratimo, resetujemo i damo maksimum. Treba da pokažemo da je ono bio samo jedan loš dan”, kazao je Lazar Dobožanov.  

Vasilije Martinović je protiv Slovenije postigao prvenac na Evropskom prvenstvu. Upisao se talentovani prvotimac Novog Beograda na semaforu i pun optimizma čeka osminu finala. 

“Posle utakmice sa Mađarima dobro nam je došao meč sa Slovencima da bismo podigli samopouzdanje, da se utegnemo i napunimo ego. Kao i da se spremimo za osminu finala. Verujem da ako se potrudimo i ako se budemo zalagali protiv Francuske neće biti problema. Imaju nekoliko vrhunskih pojedinaca. Nose ih Kruzija, Vernu, Marzuki, sigurno da će nam biti teško i da će oni posle onog našeg poraza od Mađara pomisliti da će im biti lakše protiv nas nego inače”, podvukao je Vasilije Martinović.


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeDejan SavićLazar DobožanovVasilije Martinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara