Odbojkašice Vero Volej Milana (©CEV)
Odbojkašice Vero Volej Milana (©CEV)

Selektor Srbije Gvideti ima ulogu favorita, ali neće se predati Jovana Stevanović i drugarice

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 08:24

Danas od 17.30 na programu četvrtfinalni duel Lige šampiona u kome se sastaju Vakifbank i Vero Volej Milano

Na jednoj strani selektor Srbije Đovani Gvideti, na drugoj reprezentativka naše zemlje Jovana Stevanović. Današnja utakmica u Ligi šampiona za odbojkašice neće biti zanimljiva samo zbog kvalitetne odbojke, već i zbog tog duela. Vakifbank od 17.30 na domaćem terenu dočekuje Vero Volej Milano u prvom meču četvrtfinala elitnog takmičenja.

Sinoć su već odigrana dva obračuna - Ezačibaši je u gostima savladao poljski Rešov - 3:1, a onda je istim rezultatom svoj meč dobila Novara protiv Štutgarta u Nemačkoj. Italijanski i turski klub sada su vrlo blizu međusobnog obračuna u polufinalu.

Izabrane vesti

A ko će na drugoj strani kostura da se sretne? To će biti mnogo jasnije posle utakmica koje se odigraju večeras i sutra... Naravno, konačan odgovor znaće se tek naredne nedelje kad se završe revanš dueli.

17.30: (1,25) Vakifbank - Vero Volej Milano (3,55)

Vakifbank i Vero Volej Milano sastali su se u elitnom takmičenju i prošle sezone. Bilo je to u grupnoj fazi, kada su oba duela pripala turskom timu. Obe utakmice su završene posle četiri odigrana seta. Zauzeli su prvo i drugo mesto i prošli u nokaut fazu. Posle je Vakif samo nastavio da korača do evropske titule... Vero Volej je u četvrtfinalu zaustavio italijanski Koneljano.

Put do završnice ove sezone bio je malo drugačiji. Vero Volej Milano je osvojio prvo mesto u grupi sa skorom 5-1 i tako obezbedio direktan ulazak u četvrtfinale. Vakifbank nije uspeo da zadrži vodeću poziciju, vrh je preuzela Novara u grupi C i tako poslala šampiona Evrope na zaobilaznicu.

Morao je Gvidetijev tim da odigra dva meča više od planiranog, ali je svakako došao tamo gde je želeo. Slavile su Paola Egonu i drugarice dva puta protiv Lođa po 3:0 i stigla u četvrtfinale na megdan Milanu.

Vakif je večeras favorit bez sumnje, ali sigurno da se Jovana Stevanović i drugarice neće predati. Očekuje se velika borba i zanimljivi dueli - kako večeras, tako i naredne nedelje u Milanu.

Nije trenutno u centru pažnje samo Liga šampiona, jer se igra završnica i u preostala dva evropska takmičenja. Od 17 časova Targoviše se sastaje sa Albom u polufinalu CEV kupa, a od 20 časova se igra prvi meč finala Čelendž kupa između Kjerija i Lugoža.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - ČETVRTFINALE

Utorak

Rešov - Ezačibaši 1:3

Štutgart - Novara 1:3

Sreda

17.30: (1,25) Vakifbank - Vero Volej Milano (3,55)

Četvrtak

17.00: (2,65) Fenerbahče - Koneljano (1,42)

CEV KUP - POLUFINALE

Utorak

Skandići - Turkiš Erlajnz 3:0

Sreda

17.00: (2,29) Targovište - Alba Blaž (1,55)

ČELENDŽ KUP - FINALE

Sreda

20.00: (1,05) Kjeri - Lugož (7,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Jovana StevanovićĐovani GvidetiOK MoncavakifbankCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara