""
""

Serhio Perez: Fors Indija je za moj ukus prespora!

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.17. | 11:22

Vozač ružičaste ekipe izgleda da i ove godine želi da se Fors Indija u šampionatu konstruktora umuva iza fantastičnog triliga, odnosno ispred Vilijamsa koji svakako ima jaču reputaciju

Činjenice kaže da su Serhio Perez i Estaban Okon za Fors Indiju u Australiji prisvojili ukupno sedam bodova u konkurenciji vozača. Perez je osvojio šest, a Okon jedan bod. Realno, taj rezultat je u plasmanu konstruktora ekipi sa Dajmlerovim motorima doneo sedam bodova i peto mesto na tabeli. Zašto se i zbog čega onda Serhio Perez žali?

Izabrane vesti

“Mislim da smo mi sada realno sedmi ili osmi po brzini. Sa čistim tempom ja mislim da treba da prevaziđemo zaostatak od jednog kruga zaostatka. Mislim da smo u osnovi negde iza ekipa sa osrednjim tempom. Tu počinje igra, odnosno razvoj za sustizanje konkurencije”, tvrdi Perez i naglašava da je Fors Indija na vreme uočila mane svoje ružičaste mašine.
“Očigledno je da je bolid stigao sa nekim slabostima. Utvrdili smo to veoma rano, pa mislim da na osnovu toga možemo napraviti izvesan pomak. Mi zato moramo iz trke u trku da se razvijamo. Kada pogledate prošlu sezonu, mišljenja sam da smo u jednom momentu imali čak 50 bodova zaostatka za Vilijamsom. U poređenju sa tim možemo mi i bolje da napredujemo”, zaključio je Serhio Perez.

Poređenja radi, Fors Indija je na kraju šampionata 2016. godine zauzela odlično četvrto mesto. Bili su bolji čak i od Vilijamsa koji takođe koristi Dajmlerove pogonske jedinice. Čak 35 bodova razlike u odnosu na ekipu sa tolikom tradicijom za Fors Indiju je uspeh bez presedana. Verovatno je da Perez smatra da ekipa može isti podvig da ponovi i ove sezone, jer je plasman iza fantastičnog trilinga, odnosno Mercedesa, Ferarija i Red Bula vredan svakog poštovanja.

(Foto: Action Images)


tagovi

VilijamsSerhio PeresRed BulMercedes AMG PetronasFors IndijaFormula 1FerariEstaban Okon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara