Simone Đaneli (©CEV)
Simone Đaneli (©CEV)

Simone Đaneli: Olimpijske igre u Riju su me formirale i kao sportistu i kao čoveka

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 15:29

"Nadam se da ću turnir da završim sa osmehom na licu, baš kao i te 2016. godine", rekao je kapiten reprezentacije Italije

Završili su na četvrtoj poziciji Ligu nacija, potom su uzeli srebro pred domaćom publikom na Evropskom prvenstvu, a do kraja reprezentativne sezone čekaju ih još olimpijske kvalifikacije... Odbojkaši Italije će do vize pokušati da dođu preko Brazila, Kube, Češke, Nemačke, Irana, Katara i Ukrajine.

Učestvovaće na turniru u Rio de Žaneiru, u dvorani u kojoj su 2016. godine osvojili srebrnu medalju na Olimpijskim igrama. Jedini igrač koji je i tada bio u sastavu je sadašnji kapiten Simone Đaneli.

Izabrane vesti

"Igre u Riju bude kod mene mnogo emocija jer sam tada ispunio san. Posle finala jeste bilo razočarenje, ali to je turnir koji ću zauvek nositi u srcu i koji me formirao i kao sportistu i kao čoveka". rekao je Đaneli pred start kvalifikacija. "Dvorana Marakanazinjo je mesto koje me na neki način inspirisalo, tako da se radujem što ću ponovo igrati u jednoj od najpoznatijih arena na svetu. Nadam se da ću ovaj turnir završiti sa osmehom na licu, baš kao i te 2016. godine".

Italijani će imati sedam utakmica u devet dana, posle kojih će se znati koje dve reprezentacije prolaze na OI.

"Svaki meč će biti finale, jer svaka pobeda može da bude ključna za plasman u Pariz. Na svakoj utakmici ćemo morati da damo sve od sebe, da napravimo što manje grešaka i da budemo maksimalno koncentrisani. Jedva čekamo da izađemo na teren".

Azuri su bez sumnje favoriti za prvu poziciju - aktuelni su svetski šampioni, od nedavno su vicešampioni Evrope, u vrhu su i u Ligi nacija...

"Želimo da se plasiramo na Olimpijske igre, koje su najvažniji događaj za svakog sportistu, zato je i tako teško doći do njih. Daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj".

Iako su na EP izgubili finalni obračun, taj rezultat ih ne čini nezadovoljnim...

"Ponosni smo na put koji smo prešli. Počeli smo takmičenje kao šampioni, završili smo ga kao vicešampioni, tako da smo uspeli da obezbedimo kontinuitet. Mnogo je dobrih stvari iza ova medalje, iako smo svesni i da mnogo toga treba da unapredimo - posebno one segmente koje nismo uspeli na meču protiv Poljske, a biće nam potrebni u budućnosti", podvukao je Đaneli.


tagovi

Simone ĐaneliMuška odbojkaška reprezentacija ItalijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara