(©MN Press)
(©MN Press)

Simultanka Granadosa u finalu: Sa antologijskih deset golova presudio Zvezdi i doneo titulu Novom Beogradu

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.05.23. | 21:09

Biser španskog vaterpola eksplodirao u odlučujućoj utakmici...

Postoje igrači koji su stvoreni za finala, predodređeni za velika dela i trofeje. Novi Beograd je sve to prepoznao u Alvaru Granadosu, ubedio je Španca da se otisne iz domovine i prvi put zaigra u inostranstvu. Nijedna strana nije pogrešila. Napravili su i novobeogradski klub i reprezentativac Crvene furije pun pogodak.

Kada je bilo teško u majstorici polufinala, Alvaro Granados bio je faktor odluke. Ušao je uglavu Partizanovim igračima i golmanu Evgeniju Kostrovu. Kada su se lomile finalne utakmice sa Crvenom zvezdom, opet ubojita desnica maestra sa Pirineja nije zakazala. Odigrao je simultanku u dvomeču finala Suprelige Srbije i direktan je krivac što crveno-beli nisu napravili novo čudo i što je Novi Beograd odbranio titulu - 14:7.

Izabrane vesti

Partija kakvu je pružio španski as u finalu ne pamti se. Alvaro Granados je nešto najbolje što svetski vaterpolo trenutno ima. U drugom meču finalne serije postigao je neverovatnih deset golova! Igrao je sam protiv svih i - uspeo. Nije mu bilo ravnog u bazenu, radio je šta je hteo, a uvek se završavalo na istovetan način . tresla se mreža gola Vladimira Mišovića

Za Alvara Granadosa lek crveno-beli nisu imali, ali su i pored toga, u najmanju ruku, dok same završnice bili ravnopravan rival. Imaće u Crvenoj zvezdi i te kako zamerke na suđenje, jer sve je kulminiralo kada arbitar nije priznao gol Ivana Basare u finišu trećeg kvartala.Kompletan bazen se digao na noge, proključale su tribine od nezadovoljstva, ali promene odluke nije bilo. 

Dodatno je to poremetilo domaćina, izbacilo ga je iz šina. Pri rezultatu 6:7 kola su krenula nizbrdo i nije bilo povratka. Novi Beograd je premostio prepreku koja je do večeras bila nepremostiva: konačno je u bitnoj utakmici slavio na bazenu “Milan Gale Muškatirović”. Nisu mu se ponovila izdanja iz finala Kupa Srbije ove i prethodne sezone kada je ostajao bez pehara, sada se ne vraća ptraznih šaka. 

Ali, mogao je ponovo sve da prospe. Dopustio je crveno-belima da priđu na gol zaostatku, ispustio je kapital od četiri gola, koji je kreirao Alvaro Granados. No, bio je na nivou neuništivi Španac i u završnici, pa u Novom Beogradu spokojni mogu da čekaju Fajnal-ejt Lige šampiona. 

Možda im je prethodne godine za evropsku titulu nedostajao baš španski maestro...

CRVENA ZVEZDA – NOVI BEOGRAD 7:14

(1:2, 2:3, 3:4, 1:5)

Beograd

Bazen: Milan Gale Muškatirović

Sudije: Putniković i Virijević

Peterci: Crvena zvezda 1(0), Novi Beograd 3 (3)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Gajić, Marković 1, Subotić 2, Vasić 1, Banićević, Basara 2, Vukićević, 1, Seman, Milojević, Radović, Ivanović, Danković. Trener: Filipović.

NOVI BEOGRAD: Filipović, S. Rašović, Martinović, Granados 10, Vučinić 1, Pijetlović 1, Drašović, Jakšić, Perković 2, Vlahopulos, Skumpakis, V. Rašović, Fernandes, Šušiašvili. Trener: Gocić.

SUPERLIGASRBIJE - MEČ ZA TREĆE MESTO (DRUGA UTAKMICA)

Utorak

Partizan - Radnički 8:11 /1:1 u seriji/

SUPERLIGA SRBIJE - FINALE (DRUGA UTAKMICA)

Sreda

Crvena zvezda - Novi Beograd 7:14 /0:2 u seriji/

***Igra se na dve dobijene


tagovi

VK Novi BeogradVK Crvena zvezdaSuperliga Srbije u vaterpoluAlvaro Granados

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara