Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)
Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)

Sjajni Milosavljev i Marsenić, Lisice brane pehar Lige Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 19:35

Fikse Berlin lako dobio Rajn Nekar Leven u nemačkom obračunu u polufinalu u Hamburgu - 33:24 (14:9), dok su Lazar Kukić i Vladimir Cupara sa Dinamom bili bez šansi protiv Flensburga – 32:38

Očekivana borba dva najbolja tima u Ligi Evrope, Flensburga i Fikse Berlina, za krunu. Ništa od srpskog dvoboja za pehar u drugorangiranom međunarodnom takmičenju na Starom kontinentu, ali će dvojica naših reprezentativaca da brane titulu iz prošle sezone, a to su Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić. Fikse Berlin je lako dobio Rajn Nekar Leven u nemačkom obračunu u Hamburgu – 33:24 (14:9), dok je Flensburg takođe bio ubedljiv protiv Dinama iz Bukurešta Lazara Kukića i Vladimira Cupare – 38:32.

Sjajan na golu Lisica iz Berlina bio je Dejan Milosavljev. Imao je popularni Banda 50 odsto odbrana u prvih 30 minuta (10 intervencija). Meč je završio sa 13 odbrana, odnosno više od 40 procenata. Lavovi iz Manhajma pretili su samo u prvih desetak minuta na krilima Jurija Knora. Kada je srednji bek Rajn Nekar Levena zaustavljen, otupela je oštrica napada, pa su Matijas Gidsel i kompanija do poluvremena stvorili +5 – 14:9, a u nastavku sam povećali prednost i sutra će igrati za drugu vezanu titulu u Ligi Evrope. Prošle godine su u Flenburgu lako dobili španski Granoljers.

Izabrane vesti

Odličan je bio i Mijajlo Marsenić. Kapiten Srbije vratio se prošle nedelje na teren posle četiri nedelje pauze zbog preloma malog prsta leve ruke. Bio je na svom nivou, pet puta je pogodio mrežu Lavova, uz samo jedan promašaj. Blistali su Danci u redovima Fiksea, Matijas Gidsel i Lase Anderson sa po sedam pogodaka, dok je Hans Lindberg šest puta matirao rivala.

Nemački reprezentativac Juri Knor je dao sedam golova za poraženi tim, dok su golmani imali 11 odbrana, iskusni Mikael Aplegren šest, a mladi David Spet pet.

Srpski reprezentativci u redovima rumunskog osvajača duple krune nisu imali svoj dan. Kukić je postigao tri gola iz 10 pokušaja za Dinamo, dok je Cupara zaustavio samo pet udaraca Legije stranaca iz Skandinavije, odnosno imao je 11 odsto uspešnih intervencija.

Tim sa Baltika je od starta zagospodario terenom, imao je u 20. minutu +7. U nastavku prednost tima Nikolaja Krikaua nije se spuštala ispod pet pogodaka razlike, pa na kraju gledaćemo veliko nemačko finala u nedelju od 18 časova timova koji su bili favoriti i pre početka ovog takmičenja.

Danac Emil Jakobsen je postigao čak 11 golova za Flensburg, a Johan Hansen devet. Simon Pitlik je šest puta pogodio mrežu Dinama, dok je odličan na golu bio Kevin Meler sa 11 uspešnih intervencija. Kod tima ĆavIja Paskvala opet je najefikasnije bilo ukrajinsko desno krilo Andrij Akimenko sa sedam pogdaka. Zbog povrede u timu iz Bukurešta nije bilo hrvatskog asa Luke Cindrića.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

LIGA EVROPE – POLUFINALE (HAMBURG)

Subota

Flensburg – Dinamo Bukurešt 38:32 (18:11)

Rajn Nekar Leven – Fikse Berlin 24:33 (9:14)

Nedelja

FINALE

18.00: Fikse Berlin – Flensburg

ZA 3. MESTO

15.00: Dinamo Bukurešt – Rajn Nekar Leven



tagovi

Mijajlo MarsenićFukse BerlinRukometna Liga EvropeDejan MilosavljevRK Dinamo BukureštLazar KukićVladimir CuparaRK FlensburgRajn Nekar Leven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara