Slobodan Kovač (©MN Press)
Slobodan Kovač (©MN Press)

Slobodan Kovač na meti Halkbanka, Turci dovode i Ervina Ngapeta

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 11:04

Srpski trener je sa klubom iz Ankare dva puta bio šampion

Slobodan Kovač bi mogao ponovo na klupu Halkbanka. Turski "Voleybol Magazin" piše da je klub iz Ankare blizu dogovora sa srpskim trenerom i da bi on trebalo da zameni Tanera Atika.

Bivši selektor i nekadašnji reprezentativac naše zemlje već je vodio Halkbank, tako da ta sredina nije nepoznata za njega. Stigao je u januaru 2017. godine - završio tu sezonu, a onda vodio tim još jednu takmičarsku godinu.

Izabrane vesti

Osvajao je trofeje - dve titule, jedan kup, pa nije ni čudo što ga žele ponovo na mestu prvog trenera.

Ove sezone je Halkbank bio najbolji u Kupu, izgubio je u finalu domaćeg prvenstva, a u Ligi šampiona je poražen u polufinalu. Titulu čeka još od 2018. godine, kada je slavio sa srpskim stručnjakom.

Poslednje tri sezone Zirat je završavao kao šampion, 2020. se prekinulo prvenstvo zbod pandemije, a 2019. najbolji je bio Fenerbahče. Pre toga tri vezana trofeja osvojili su odbojkaši Halkbanka (2016, 2017, 2018), od čega dva sa Slobodanom.

Njegovim povratkom u klubu se verovatno nadaju da će se vratiti i šampionski dani.

Kovač je poslednji angažman imao u SKRA Belhatovu, a pre toga je vodio i Ćisternu, Jastrežebski, Belgorod, Halkbank, Peruđu i Radnički. Kao selektor je radio u Iranu, Sloveniji i Srbiji.

Podsetimo, turski mediji su već pisali da bi Halkbank mogao da dovede i Ervina Ngapeta, tako da bi u slučaju da se glasine ispostave kao tačne - Kovač na raspolaganju imao jednog od najboljih odbojkaša sveta.


tagovi

Slobodan KovačHalkbankCEV Liga šampionaErvin Ngapet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara