Jovana Stevanović i Danijele Santareli (©MN Press)
Jovana Stevanović i Danijele Santareli (©MN Press)

Smejaće se samo jedno - Italijan pored aut-linije Koneljana ili Srpkinja u dresu Vero Volej Milana

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 10:26

Danijele Santareli i Jovana Stevanović sastaju se večeras u majstorici finala prvenstva Italije (20.50)

Vratio je prošle godine u reprezentaciju i tako napravio jedan od važnijih poteza u selektorskom mandatu na klupi Srbije. Zajedno su osvojili bronzu u Ligi nacija i zlato na Svetskom prvenstvu. Imali su odličnu saradnju tokom letnjih meseci Danijele Santareli i Jovana Stevanović, ali kad su se vratili u Italiju ponovo su postali rivali.

Večeras će se sastati poslednji put u sezoni. Italijan će stajati pored aut-linije Koneljana, Srpkinja će braniti boje Vero Volej Milana. Samo jedno od njih završiće utakmicu, a i ovu takmičarsku godinu sa osmehom na licu. Majstorica u finalnoj seriji prvenstva Italije za odbojkašice igra se večeras od 20.50, a pobednik tog meča će se popeti na podijum.

Izabrane vesti

Koneljano je tokom cele sezone bio favorit za osvajanje titule, pete u nizu. Vero Volej je i prošle godine igrao finale, pa se u klubu još od leta verovalo da može da ode još jedan korak dalje. Santarelijev tim je više pokazao tokom ligaškog dela, ali taj učinak više i nije toliko bitan. Ekipa iz Milana je sa treće pozicije stigla u plej-of, a formu je podigla baš kad je i bilo najpotrebnije.

Čak sedam puta su se do sada sreli su se putevi ova dva tima. Dve utakmice su odigrali u ligaškom delu, jednu u finalu kupa i još četiri u finalnoj seriji prvenstva Italije. Koneljano je bio bolji na oba duela ligaškog dela, pobedio je i u okršaju za trofej u Kupu, a u finalu Serije A je trenutan rezultat 2-2.

Prvi obračun dobile su Joana Vološ i drugarice, drugi i treći je pripao klubu koji se do ove sezone zvao Monca. Stigle su devojke Marka Gasparija na samo pobedu do titule, ali su onda na domaćem terenu dobile žestok odgovor protivnika. U subotu je Koneljano u gostima zabeležio maksimalnu pobedu i tako izborio majstoricu.

Između njih nema više nikakvih tajni, sve taktičke zamisli trenera su verovatno posle toliko susreta poznate... U mečevima koji su kao ovaj večerašnji obično presudi želja, koncentracija, iskustvo... Koneljano napada šesti trofej u poslednjih osam godina, peti u nizu. Vero Volej Milano želi da podigne prvu titulu u istoriji kluba.

Kome će se želja ispuniti - biće poznato nešto pre ponoći.

FINALNA SERIJA ZA ODBOJKAŠICE U PRVENSTVU ITALIJE

Koneljano - Vero Volej Milano 3:2

Vero Volej Milano - Koneljano 3:0

Koneljano - Vero Volej Milano 2:3

Vero Volej Milano - Koneljano 0:3

Ponedeljak

20.50: (1,27) Koneljano - Vero Volej Milano (3,40)

***serija se igra dok jedna ekipa ne dođe do tri pobede


tagovi

Jovana Stevanovićdanijele santareliImoko KoneljanoOK Monca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara