(©Reuters)
(©Reuters)

Smena na vrhu Svetskog kupa: Kilde preskočio Panturoa, Majer najbolji u Bormiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.20. | 21:46

Dominacija Austrijanaca u spustu

Austrijski skijaš Matijas Majer bio je najbrži u Bormiju. Austrijanac je slavio u spustu ukupnim vremenom 1:57.32.

Matijas Majer zabeležio je prvi trijumf u tekućoj sezoni i jubilarni deseti u karijeri. Za treptaj oka bio je brži od sunarodnika Vinsenta Krihmajera. Razlike između skijaša na podijumu bile su minimalne. Krihmajer je kasnio četiri stotinke za Matijasom Majerom, a trećeplasirani Urs Krinbil smestio se u šest stotinki zaostatka.

Izabrane vesti


Švajcarac se treći put našao na podijumu u karijeri, a drugi put se na postolje popeo u Bormiju. Imaju za čim da žale i Dominik Paris i Mauro Kaviecel, koji su se našli unutar 16 stotinki zaostatka.

Najboljih deset kompletirali su Aleksander Kilde, koji je zahvaljujući visokom plasmanu u spustu smenio sa liderske pozicije u generalnom plasmanu Aleksija Panturoa, Rajan Zigel, Francuzi Metju Bajle i Johan Klari, i Švajcarac Beat Fojc.

Aleksandar Kilde vodi u generalnom poretku Svetskog kupa sa 465 bodova, Panturo ima tri boda manje, a treću poziciju drži Marko Odermat sa 391 bodom.

Naredna stanica Svetskog kupa je Zagreb, a na istom mestu će se voziti slalomske trke za dame i muškarce. Zagreb je tradicionalno prva stanica u Svetskom kupu posle Nove godine. Ženski slalom na programu je 3. januara, dok će se muški po rasporedu voziti tri dana kasnije.



tagovi

Aleksander KildeAleksi PantiroMatijas MajerSvetski kup u alpskom skijanju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara