Rukometaši Dinama (©srl.rs)
Rukometaši Dinama (©srl.rs)

Šok u Pančevu: Holanđani držali čas Dinamu, domaćin se probudio u finišu za nadu u revanšu

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 19:37

EHF kup: Iznenađujući poraz srpskog tima u meču sa Volendamom u prvom duelu drugog kola – 30:33. Gosti imali i +8 (31:23)

Iznenađenje u Pančevu. Nisu Holanđani što su nekada bili u rukometu. Reprezentacija ide krupnim koracima ka evropskom vrhu, svi su već čuli za zvezde Pari Sen Žermena i Flensburga Luka Stejnsa i Kaja Smitsa, a očigledno da i klubovi nisu više topovsko meso, da kreću napred. Volendam je održao čas Dinamu u dvorani Strelište, savladao tim Dragana Markovića sa 33:30 (17:15) u prvom meču drugog kola EHF kupa, pa je četvrtoplasirani tim Superlige prošle sezone i finalista Kupa Srbije na pragu eliminacije iz međunarodnog takmičenja.

Ništa nije nagoveštavalo takav epilog. Rukometaši u crno-žutim dresima imali su pet vezanih pobeda u domaćem šampionatu, na startu meča je domaćin poveo sa 9:4. Slutilo je na dvocifenu prednost Pančevaca i rutinsko otaljavanje posla u revanšu, ali su onda domaćini upali u mašinu Lala. Prštalo je sa spoljnih pozicija, bekovi su bili raspoloženi, bilo je i mnogo lakih golova iz kontri. Odbrana Dinama niša nije mogla protiv brzih i pokretljivih spoljnih rukometaša Volendama.

Izabrane vesti

Pokušavao je trener Marković tajm-autima da probudi ekipu, ali posle vođstva Dinama od 13:8 u 19. minutu, usledila je serija Holanđana 5:0. Od tog trenutka raspala se igra tima iz grada na Tamišu. Menjao je često strateg domaćeg tima, ali nije bilo postave koja je mogla da zaustavi kola koja su sjurila nizbrdo.

Džordi Bajens i Lukas Šnajder su nemilosrdno punili mrežu Pančevaca, dok se razgoropadio na golu Krejg Mekleland. Prednost je išla u finišu i do +8 (31:23). U poslednjih sedam, osam minuta, domaćin je smanjio razliku, pa je „samo“ -3 i prihvatljiv poraz. Razigrali su Čelica i Bogdanović, nekoliko odbrana imao je iskusni Marjanović, pa na kraju rezultat daje nade da propušteno može da se nadoknadi za sedam dana u Holandiji.

Dinamu ostaje još 60 minuta, ali će morati da odigra mnogo bolje ako želi da se plasira u naredno kolo trećerangiranog evropskog takmičenja.

Lukas Šnajder sa devet golova je bio najefikasniji igrač utakmice. Džordi Bajens je dao pogodak manje za pobednički tim. Robin Nagtegal je pet puta zatresao mrežu domaćina, a Džeri Eprahim i Tom Rufs po četiri. Na golu je Mekleland imao 16 odbrana.

Kod Pančevaca, veteran Duško Čelica je bio najbolji sa šest golova. Pivotmen Ilija Bogdanović je pogodio pet puta, a kapiten Miloš Kostadinović četiri, dok su leva krila Marko Perović i Miloš Grozdanić se tri puta upisala u listu strelaca. Nikola Ćirović je imao devet odbrana, a Nemanja Marjanović sedam.

Metaloplastika je bez borbe prošla u treće kolo zbog suspenzije kiparskog šampiona Anortozisa, dok Partizan čeka dvomeč sa islandskim Hafnarfjerdurom.

EHF KUP – 2. KOLO (PRVE UTAKMICE)

Subota

Rihiman Koks – Bern 25:29 (11:14)

Sport Toto – Budućnost 31:24 (15:13)

Vilandi – Krka 23:32 (15:14)

Vestmaneja – Diferdanž 34:30 (15:12)

Lovošice – Tatran Prešov 28:32 (15:18)

Sviesa – Bregenc 23:32 (12:19)

Karvina – Fajvers 32:26 (16:13)

Dinamo Pančevo – Volendam 30:33 (15:17)

Polva Serviti – Valur 29:32 (12:17)

Sasari – Olimpijakos u toku

Eš – VIF u toku

Fasano – Brno u toku

Karjeng – Motor u toku

Leotar – Dobeles Tenaks u toku

Linc –PAOK u toku

Sesvete – Kur u toku

Bošolt – Dragunas Klaipeda u toku

20.30: (1,20) Hafnarfjerdur (11,0) Partizan (5,60)


tagovi

RK Dinamo PančevoEHF kupDragan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara