(©AFP)
(©AFP)

Španci i Jug – dobitna kombinacija: Kabanjas bi kao Perone i Garsija

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 12:22

Dubrovčani će “opljačkati” Sabadelj…

Kada u Dubrovniku nisu kuburili sa finansijama, potpisivali su najveće vaterpolo zvezde. I nisu imali dilemu koje će tržište pročešljati – špansko.

Ima neka tajna veza između Juga i Španaca, dobitna su kombinacija. Angažovao je hrvatski velikan pre osam godina Felipea Peronea i Ćavija Garsiju, španski šuteri bili su sastojak koji im je nedostajao da osvoje Ligu šampiona. Podigli su najdragoceniji pehar, četvrti put pokorili Evropu, a uskoro bi još jedan igrač sa Pirineja mogao da stigne u Gruž.

Izabrane vesti

I to ne bilo koji. Prema pisanju specijalizovanog portala Totalwaterpolo, dubrovački gigant će na leto angažovati Serhija Kabanjasa. Sa Crvenom furijom je osvojio svetsko zlato, kao i bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i u Svetskoj ligi, a Sabadelju je saopštio da neće produžiti ugovor.

Dubrovčani će “opljačkati” Sabadelj. Odranije je poznato da će se crnogorski centar Dušan Banićević, koji je pre dve godine stigao u španski klub, preseliti u Gruž. Zameniće grčkog reprezentativca Konstantinosa Kakarisa, kome se smeši transfer u Pro Reko. Dakle, ostaće Sabadelj bez dve bitne karike – kapitena i centra.

ŠPANCI SE OTVARAJU KA OSTATKU SVETA

Dugo je nezamislivo bilo da Španci igraju bilo gde van svoje zemlje, nisu se otvarali ka ostatku sveta. Ali, situacija se menja. Reprezentativci su počeli da razmišljaju i o drugim opcijama, i da prihvataju ponude i napuštaju Pirineje.

Alvaro Granados je prethodnog leta sve ugovorio sa Novim Beogradom, potpisao je ugovor sa ambicioznim srpskim klubom i brzo se aklimatizovao. Progovorio je najbolji španski šuter srpski, lako se uklopio u ekipu i u završnici Lige šampiona će biti ozbiljan adut Živka Gocića.

Slično je ranije bilo i sa Felipeom Peroneom u Jugu, odnosno Ćavijem Garsijom, koji je pre dolaska u Dubrovnik boravio u riječkom Primorju. Otišao je korak dalje u odnosu na Peronea – obukao je kapicu Hrvatske. I sa njom osvajao medalje.

Sve ide u prilog tome da će Dubrovnik i Serhiju Kabanjasu postati druga kuća. Ali, prvo da na leto žvrljne potpis...


tagovi

VK JugVK SabadeljSerhi KabanjasVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara