(© Reuters)
(© Reuters)

Španci preživeli Udovičića i otišli u polufinale: Presudila bizarna izmena Amerikanaca

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.08.21. | 08:36

Crvena furija do slavlja tek u poslednjoj četvrtini – 12:8

Najbolji tim sveta u ovom trenutku boriće se za olimpijsku medalju. Sve što je mogla, Španija je dobila. Na pet pobeda u grupnoj fazi vaterpolo turnira u Tokiju nakalemila prvu u eliminacijama, pošto je u četvrtfinalu savladala Sjedinjene Američke Države – 12:8.

Teže nego što se očekivalo. I što krajnji rezultat pokazuje. Sve do sredine poslednje četvrtine selekcija Dejana Udovičića je bila u igri, pritiskala, nije dala Crvenoj furiji da se odlepi, da bi onda nepravilna izmena presudila u korist Evropljana. Jedan američki vaterpolista je ušao u bazen pre nego što je njegov kolega napustio granice igrališta, Španci su prednost usled bizarnih okolnosti iskorisitli (Ablerto Munariz realizovao peterac) i prvi put poveli dva razlike. U završnici je sastav Davida Martina Lozana dodao gas, pogađao čak i iz nekih teških pozicija i na kraju upisao slavlje koje ga dovodi na prag borbe za zlato.

Izabrane vesti

Španija će se u polufinalu sastati sa boljim iz dvoboja Srbija – Italija (11.20), dok Amerikanci idu kući, ali u Japanu nisu razočarali. Štaviše, pokazali su da napreduju ubrzanim koracima, da imaju golmana vrednog pažnje (Aleks Volf ostvario osam odbrana), da je Partizan povukao dobar potez angažmanom Aleksa Bovena, kao i da je Hanes Duabe dobar realizator (tri gola).

Opet, i tako raspoloženi Ameri nisu bili dovoljno dobri za Špance. Tim sa Pirinejskog poluostrva odigrao je još jedan efikasan meč, pokazao izuzetan timski duh, vrlo dobro koristio prednost igrača više (šest od 11, naspram pet od 15 rivala), a podatak da je imao osam različitih strelaca pokazuje koliko je našpanovan. Po dva gola za Španiju dali su Alberto Munariz, Fransisko Miranda Fernandez, Alvaro Granados i Bernat Sanahuha, dok su se u listu upisali još Migel de Toro Domingez, Rođer Tahul, Felipe Perone i Blai Maljarah.

Moćan tim. Sa povratnikom Danijelom Pinedom Lopezom među stativama (nije branio u poslednjem kolu grupne faze protiv Hrvatske), sposobnim da ukroti čak 11 od 19 šuteva Amerikanaca.

OLIMPIJSKI TURNIR U VATEPROLU, MUŠKARCI

Četvrtfinale

Španija – Sjedinjene Američke Države 12:8

Grčka – Crna Gora, u toku

11.20 Italija – Srbija

12.50 Mađarska – Hrvatska


tagovi

Dejan UdovicicDejan UdovičićVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaVaterpolo reprezentacija ŠpanijeOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021vaterpolovaterpolo SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara