Srbi čeličnih živaca napravili džinovski korak ka narednoj fazi

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.09.21. | 22:32

Odbojkaši Srbije bolji od Ukrajine - 3:0

Odbojkaška reprezentacija Srbije nastavila je da korača pobedničkim stazama aktuelnog šampiona Evrope na završnoj smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Bilo je teže nego na premijeri protiv Belgije (iako rezultat kaže drugačije), ali tim Slobodana Bobe Kovača u povremeno iscrpljujućem duelu protiv Ukrajine pokazao je da je, između ostalog, satkan od čeličnih živaca. Kada god je bilo gusto Plava Četa je dizala nivo igre, okretala situaciju u svoju korist i na kraju slavila sa 3:0 (27:25, 26:24, 25: 21).

Daleko od toga da je svew bilo idealno u igri našeg tima, ne bi valjalo da jeste. Mučilo smo se povremeno sa prijemom i poklanjali Ukrajncima prednost, ali... Ponovo je do izražaja došao suvi kvalitet reprezentacije Srbije. Ponovo je na potrebnom nivou bio Aleksandar Atanasijević, koji je u kritičnim trenucima preuzimao odgovornost i pogađao. Služio je popularnog Batu i servis. Odličan je bio i Uroš Kovačević.

Izabrane vesti

Srbija je održavala prednost u prvom setu. Međutim, Ukrajina je bila jako uporna. Došla je do situacije da čak i povede u finišu. Međutim, u jednoj kontri izbacili su loptu u aut, proradio je i bolk Marka Podraščanina.

Kada nas nije htelo, iz minus faze vadio nas je Uroš Kovačević. Tako je bilo na kraju prvog seta, tako je bilo i u drugom.

Bila je to prva psihološka pobeda naqšeg tima. Druga je usledila u drugom setu, dobijenog ponovo na razliku. Ali posle mnogo bolje igre Ukrajinaca. Imali su Ukrajinci velikih 17:14 posle smeča Kovalova, ali onda je proradio serivs Atanasijevića. Ti servis Atanasijevića i Kovačeviča značajno su učvrstili i blok naše selekcije. Ukrajina se nije predavala ni kod tri set lopte za Srbiju (24:21). Stigli su do izjednačenja, ali više od toga nisu mogli. Ponovo je proradio Uroš Kovačević.

Već destabilisani Ukrajinci u trećem setu nisu mogli više od časne razlike. Srbija je povela sa 9:3 i nagovetila kraj. Nisu se predavali Ukrajinci. Stigli su i do prednosti (20:19), ali je onda ponovo na scenu stupio Uroš Kovačević.

"Nije bila laka utakmica. Skoro smo izgubili od njih 3-2 u prijateljskom meču. Večeras smo bili pravi tim u teškim trencuima. Oni su mlada ekipa. Sada smo mnogo opušteniji nakon dve pobede", rekao je Atanasijević posle meča

Naredni izazov će biti najteži u grupi. Već sutra ekipa Slobodana Kovača igraće protiv Poljske (20.30 časova).

"To je praktično je derbi grupe. Jako težak duel, za prvo mesto u grupi, igramo sa domaćinom. Potrudiće se da naprave dobar rezultat na EP pošto su podbacili na Olimpijskim igrama u Tokiju. Znaju kako se igra odbojka, ali i mi znamo kako se igraju teški susreti", dodao je Atanasijević.

UKRAJINA - SRBIJA 0:3

(25:27, 24:26, 21:25)

Sudije: Salvis Kurtis i Vlastimil Kovar.

UKRAJINA: Vijecki 12, Plotnicki 12, Drozd 8, Brova, Terjomenko, Ostapenko, Semenjuk 4, Didenko, Fomin, Kovalov 9, Ščitkov 5, Polujan, Jereščenko, Sidorenko.

SRBIJA: Oklolić, Kovačević 13, Petrić, Peković, Krsmanović, Ivović, Jovović 2, Perić 4, Atanasijević 16, Luburić, Majstorović, Podrađčanin 5, Lisinac 6, Todorović.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeSlobodan KovačAleksandar AtanasijevićUroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara