©Starsport
©Starsport

Srbi potopili Hrvate u Beogradu!

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.08.22. | 20:33

Selekcija Uroša Stevanovića na ubedljiv način stigla do polufinala - 12:7

Juniorska vaterpolo selekcija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Beogradu, pošto je u četvrtfinalu prilično ubedljivo savladala Hrvatsku sa 12:7 (3:4, 3:1, 3:0, 3:2).

Izabranici Uroša Stevanovića posao protiv ljutog rivala rešili su u trećoj deonici, koju su dobili sa tri gola razlike i otišli na četiri gola prednosti. Tada su mladi Delfini pojačali igru, pre svega u odbrani, koja je bila kritična u prvoj četvrtini. Hrvati su u prvom periodu postigli četiri gola, a potom su u naredna tri dali svega tri ukupno.

Izabrane vesti

Nezaustavljiv za protivničku odbranu bio je Aleksandar Kovačević koji je postigao četiri gola, dok se dva puta u strelce upisao Nikola Kojić. Kod Hrvata su po dva gola dali Vlaho Pavlić i Patrik Kolak.

Srbija u borbi za finale igra protiv pobednika večerašnjeg okršaja između Crne Gore i Holandije (21.00).

SRBIJA – HRVATSKA 12:7

(3:4, 3:1, 3:0,3:2)

Bazen: Milan Gale Muškatirović

Sudije: Kolominas (Španija), Dermendian (SAD)

Igrač više: Srbija 12 (7), Hrvatska 15 (1)

Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: Pajković, Maraš, Dimitrijević 1, Gajić, Kojić 2, Gavrilović 1, Božović 1, Urošević 1,Kovačević 4, Brešćanski, Stanić 1, Bodiroga 1, Virijević. Savezni trener: Stevanović.

HRVATSKA: Čubranić, Burđelez 1, Dodoja, Stojanac, Cicero, Bakarić, Mozara 1, Radan, Pavlic 2, Kolak 2, Janković 1, Mihaljević, Ćosić. Savezni trener: Koljanin.


tagovi

juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara