Nikola Meljanac (©OSS)
Nikola Meljanac (©OSS)

Srbija napadala preko Meljanca i Kujundžića, ali Hrvatska ipak uspešnija

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 22:04

Prijateljska utakmica završena pobedom rivala 3:1, a dodatan peti set dobila naša selekcija

Prve provere teško da mogu da donesu neku posebno kvalitetnu igru. Odbojkaši Srbije su večeras odigrali pripremnu utakmicu protiv Hrvatske, imali su i odlične momente, a i one koje bi rado izbrisali. Na kraju pobedu je upisala protivnička selekcija rezultatom - 3:1 (18:25, 25:23, 25:21, 26:24). Naknadno je odigran jedan dodatan set koji je dobila Srbija - 15:7. Sve ukupno Hrvati su dobili tri seta, a naši dva.

Selektor Igor Kolaković je propustio početak priprema zbog obaveza u klubu, pa je večeras gledao utakmicu, ali nije vodio ekipu. Pored aut linije bio je Dragan Kobiljski, a uz njega Bojan Janić i Ivica Jevtić.

Izabrane vesti

Treneri su se odlučili za postavu sa Vukom Todorovićem na poziciji dizača, sa njim u dijagonali je igrao Nikola Meljanac. Srednji blokeri su bili Nemanja Mašulović i Aleksandar Nedeljković, a poziciju prijema su pokrili Miran Kujundžić i Lazar Marinović. Libero je bio Nikola Peković.

Ovi igrači su iznela najveći teret, a bilo je i nekoliko izmena u četvrtom i petom setu. Srbija je odlično otvorila meč, imala je i u finišu narednih perioda dobre šanse da se približi pobedi, ali je šanse propustila.

Kao najefikasniji u našoj reprezentaciji se izdvojio Meljanac sa 24 poena. Kujundžić je zabeležio 20, Lazar Marinović 15, a Nemanja Mašulović 11. Na drugoj strani najbolji je bio Petar Dirlić sa 27.

Rezultat ostaje u drugom planu, najvažnije je da se vidi koliko ko u ovom trenutku može i da se polako sklapa slagalica za početak Lige nacija. Već sutra je u Slodesu na programu drugi prijateljski susret sa istim rivalom od 19.15. Zatvoreno je za javnost, ali biće prenos na jutjub kanalu OSSRB.



tagovi

Nikola MeljanacLazar Marinovićdragan kobiljski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara