Zurab Datunašvili i Ali Arsalan (©Starsport)
Zurab Datunašvili i Ali Arsalan (©Starsport)

Srbija, zemlja rvanja: Svetska zlata za Datunašvilija i Arsalana

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 21:51

Dva najsjajnija odličja i dva izborena finala za naše predstavnike na šampionatu planete u Beogradu

Žetva medalja srpskog rvanja na velikim takmičenjima se nastavila. Prošle godine je u epicentru bio Zurab Datunašvili, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sada su nas obradovali, opet Datunašvili i Ali Arsalan koji su se na Svetskom prvenstvu u Beogradu okitili zlatnim odličjem.

Prvo je Arsalan u grčko-rimskom stilu u kategoriji od 72 kilograma u finalu bio bolji od Ulvija Ganizadea iz Azerbejdžana sa 7:4. Rvač koji se bori pod našom zastavom, rođen u Iranu, od starta borbe je dominirao, skupljao poena i na kaju slavio. U drugoj rundi Gruzin jes stigao do izjednačenja (4:4), ali to nije poremetilo Alija koji je napravio bacanje za tri poena i na kraju slavio sa 7:4.

Izabrane vesti

U mislima mi je bila samo pobeda. Svim srcem sam se borio da pobedim. Živela Srbija“, rekao je Arsalan podignuvši tri prsta u znak velikog uspeha.

Nešto kasnije, opet je Zurab Datunašvili obradovao Srbiju, ovaj put u Beogradskoj areni. U kategoriji do 87 kilgrama rođeni Gruzin je slavio protiv Danca Turpana Bisultanova sa 6:2. Datunašvili je odbranio svetsku krunu. Prošle godine je bio najbolji u Oslu. Zurab je na početku poveo sa 4:0 i lako priveo meč kraju.

Srbija ima još dve medalje u džepu. U finale u grčko-rimskom stilu su se plasirali Sebastijan Nađ (63 kg) i Mate Nemeš (67). Borbe za zlato na programu su u ponedeljak.

Srpski rvač grčko-rimskim stilom Viktor Nemeš nije uspeo da osvoji bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradskoj areni. On je u kategoriji do 77 kg u meču za bronzu izgubio od Mahasa Amojana iz Jermenije sa ubedljivih 7:1.

--------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------


tagovi

Zurabi DatunašvilirvanjeAli Arsalan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara