(©EHF/Marius Ionescu, Mihai Nițoiu)
(©EHF/Marius Ionescu, Mihai Nițoiu)

Srpkinje razbile Makedonke i ostale u igri za SP

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.07.23. | 08:13

Prva pobeda izabranica Dragana Markova na Evropskom prvenstvu u Rumuniji - 30:19

Sjajna partija ženske juniorske reprezentacije koja je na Evropskom prvenstvu u Rumuniji savladala Makedoniju sa 30:19 (14:8). Upisale su tako izabranice Dragana Markova prvu pobedu na šampionatu, a ovo je ujedno bio i prvi trijumf Srbije u A diviziji posle šest godina.

Budući da je Češka savladala Norvešku, Srpkinjama slede još dva meča u borbi za plaman od 13. do 16. mesta gde će prva prepreka biti Hrvatska. Naša selekcija mora da bude 13. da bi izborila SP narendne godine.

Izabrane vesti

Srbija je od starta meča preuzela inicijativu, nametnula svoj ritam igre i povela već od prvog minuta. Nastavile su da uvećavaju razliku i do 10. minuta već su imale impresivan rezultat, na semaforu je stajalo 7:1. Probudile su se tada Makedonke, ali budući da se igralo gotovo gol za gol, nisu uspevale da ugroze vođstvo Srpkinja i na odmor se otišlo pri rezltatu 14:8.

Drugo poluvreme nije donelo nikakvu neizvesnost. Raznovrsni napad najboljih srpkih juniorki uz čvrstu odbranu, ponovo je demonstrirao silu. Bila je to dobra prilika da se razigra gotovo ceo roster i upiše na kraju ubedljiva pobeda.

Kapiten Srbije, Vladana Mitrović, ponela je nagradu za najbolju igračicu utakmice. Ona je bila nepogrešiva postigavši četiri gola iz isto toliko pokušaja. Po četiri gola na svom kontu imale su i Tamara Mandić, Aleksandra Vasić i Anja Vujnović, dok je Nevena Todorovski postigla duplo više - osam.



tagovi

Ženska juniorska rukometna reprezentacija SrbijeDragan Markov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara