Slađana Mirković sa saigračicom (CEV)
Slađana Mirković sa saigračicom (CEV)

"Srpska" Alba u polufinalu CEV Kupa, prošao i Turkiš Erlajnz

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.03.23. | 21:19

Rumunski tim je posle mnogo uzbuđenja slavio na gostujućem terenu protiv Budovlani Lođa

Pronašla je "srpska" Alba put ka polufinalu CEV kupa. Ekipa za koju igraju Slađana Mirković, Jovana Kocić, Bojana Milenković i Jovana Ćirković, a vodi je trener Stevan Ljubičić - dva puta je uspešno preskočila poljski Budovlani Lođ. Prvi meč u Rumuniji završen je pobedom domaćih 3:1, a drugi susret u Poljskoj Ljubičićeva četa je dobila posle pet setova - 3:2 (21:25, 25:23, 25:22, 21:25, 15:10).

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Viktorija Rusu sa 24 poena. Pratila je Gergana Dimitrova sa 22 poena, dok je Bojana Milenković zabeležila 14 poena. Jovana Kocić se zaustavila na osam, a Slađana Mirković na tri. Jovana Ćirković nije ulazila u igru, baš kao ni reprezentativka BiH i bivša igračica Zvezde Dajana Bošković.

Izabrane vesti

Alba je i prošle sezone igrala u polufinalu CEV kupa. Sastala se sa turskim Ezačibašijem i nije uspela da prođe dalje. Turski tim je posle i osvojio trofej...

U polufinale je večeras prošao i Turkiš Erlajnz, koji je bio bolji od Miluza oba puta po 3:0, kao i Skandići koji je preskočio nemački Potsdam.

Poslednji meč četvrtfinala igra se u četvrtak od 18.30, a sastaju se u Grčkoj domaći Olimpijakos i Targovište. Rumunski klub je prvi duel pobedio posle pet setova.

CEV KUP ZA ODBOJKAŠICE

Četvrtfinale

Sreda

Turk Hava Jolari - Miluz 3:0

Budovlani Lođ - Alba Blaž 2:3

Skandići - Potsdam 3:1

Četvrtak

18.30: (1,80) Olimpijakos - Targovište (1,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Slađana MirkovićŽOK Alba BlažCEV KupBojana Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara