Nemanja Zelenović (©MN Press)
Nemanja Zelenović (©MN Press)

Srpska kolonija u Vardaru: Na meti i Nemanja Zelenović

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 09:35

Iskusni desni bek mogao bi da pojača skopske rukometaše i da se pridruži zemljacima Đukiću, Petriću i Srdanoviću, saznaje Mozzart Sport

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Rekonstrukcija RK Vardar. Tek treće mesto u šampionatu Makedonije upalilo je alarme u redovima skopskih crveno-crnih, šampionu Evrope iz 2017. i 2019. godine. Ekipa će biti u znatno izmenjenom sastavu u donosu na prošu sezonu, kada je Eurofarm Pelister osvojio titulu, a u foto-finišu i Alkaloid Kirila Lazarova bio je bolji i zauzeo drugu poziciju.

Izabrane vesti

Vardar veruje Srbima. Trenutno ih je trojica. Starosedeocu Darku Đukiću pridružili su se ovog leta Stefan Petrić iz Partizana i Marko Srdanović iz Metaloplastike, a kako saznaje Mozzart Sport, na meti nekadašnjeg šampiona Makedonije nalazi se i iskusni desni bek Nemanja Zelenović.

Bivši srpski reprezentativac na kraju prošle sezone je napustio Gumersbah. Nije igrao mnogo u proteklom šampionatu u Bundesligi zbog povrede. Bivši igrač Crvene zvezde je osam godina igrao u najjačem šampionatu na svetu. Četiri godine jer branio boje Gepingena, tri Magdeburga, a igrao je u inostranstvu i za Vislu iz Plocka i Celje.

Iako je prošle sezone potpisao dvogodišnji ugovor sa Gumersbahom, koji se prošlog leta vratio u nemačku elitu, nekadašnji šampion Evrope je po završetku sezone objavio da se završava saradnja sa levorkim bekom rođenim 1990.

Vardar traži desnog beka posle odlaska Kubanca Kunija Moralesa u Zagreb. Klub je napustio i prošle sezone najbolji igrač Filip Taleski koji je otišao u Benfiku. Osim Petrića i Srdanovića, skopske crveno-crne pojačali su ovog leta i Nilton Melo, Anser Rodrigez i Japanac Kosuke Jasuhira.

Zelenović je prethodnih godina bio u planovima selektora Srbije Tonija Đerone, bio je u konkurenciji za Evropsko prvenstvo u Segedinu prošle godine, ali je zbog virusa korona izostao. Nije ga bilo na Svetskom prvenstvu u Katovicama početkom godine i verovatno je završio reprezentativnu karijeru. Prednost na njegovoj poziciji u taboru Orlova imaju Miloš Orbović, Predrag Vejin i Jovica Nikolić.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK VardarNemanja Zelenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara