Stefan Dodić (©Starsport)
Stefan Dodić (©Starsport)

Stefan Dodić dve godine u Celju

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 00:03

Najbolji junior Evrope pojačaće tim srpskog stručnjaka Alema Toskića

Najbolji junior Evrope Stefan Dodić menja klub. Od naredne sezone srpski reprezentativac braniće boje slovenačkog šampiona Celja, piše specijalizovani rukometni portal Balkan-handball.

Mladi Vranjanac je formalno igrač poljskog Kjelcea, s kojim ima ugovor do 2026. godine. Ove sezone igra u Zagrebu, imao je odlične partije u Ligi šampiona. Pozajmica ističe u junu, a dogovor Dodića i Celja je postignut na dve godine, odnosno do juna 2025.

Izabrane vesti

Trener u novom klubu biće mu nekadašnji reprezentativac Srbije Alem Toskić koji je u premijernoj sezoni sa timom iz Zlatoroga bio šampion Slovenije, a i ove je glavni kandidat za krunu u nekadašnjoj jugoslovenskoj republici. Celje nije uspelo da se plasira u nokaut fazu Lige šampiona, ali je imalo neke bitne pobede, kao što je bio skalp Kila na početku evroelite.

U rukometnim kuloarima se šuškalo da je MVP juniorskog Evropskog prvenstva u Portugaliji proteklog leta bio na meti srpskog šampiona Vojvodine, ali je Celje i igranje verovatno Lige šampiona u ovom trenutku bio veći izazov za lucidnog srednjeg beka koji je u januaru branio boje Orlova na Svetskom prvenstvu u Katovicama.

Dres Celja nosi još jedan Srbin, a to je kadetski reprezentativac Vukašin Antonijević koji je letos stigao iz Metaloplastike. Od juna će u Celju da igra i rukometaš Borca iz Banjaluka Luka Perić. U danski Olborg odlazi najbolji igrač, slovenački reprezentativac, Aleks Vlah.

Dodić ima samo 20 godina, a već ima iskustva igranja Lige šampiona u dresovima Metalurga, Vardara i Zagreba.


tagovi

Stefan DodićCeljeRK ZagrebEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara