Katarina Boseti (©CEV)
Katarina Boseti (©CEV)

Štutgart pretio, Novara odolela: Italijanke sve bliže duelu sa Ezačibašijem

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 21:17

Stefano Lavarini može da bude zadovoljan zbog pobede njegovog tima

Prvo je korak ka polufinalu napravio Ezačibaši, a onda je isto uradila Novara, pa su sada veoma blizu međusobnog obračuna u borbi za finale Lige šampiona za odbojkašice. Italijanski tim je izgubio uvodni set protiv Štutgarta, ali je onda u naredna tri uspeo da iskontroliše stvari na terenu i da ukroti raspoložene domaće igračice i navijače - 3:1 (21:25, 25:16, 25:21, 25:23).

Ekipa koju sa klupe vodi Stefano Lavarini ima tri boda, pa će je dalje odvesti dva seta iz narednog okršaja. Nemicama će u revanšu u Italiji biti potrebna pobeda 3:0 ili 3:1, a potom i slavlje u zlatnom setu - ukoliko žele da prođu dalje. Revanš utakmica se igra u Novari, a zakazana je za 22. mart u 20 časova.

Izabrane vesti

Odličan meč je večeras odigrala iskusna Kenija Karkases Opon. Igračica koja je u januaru napunila 37 godina bila je najjače oružje gostujuće ekipe. Skupila je 24 poena, uz veoma dobar prolaz u napadu 34-21 (62 odsto). Imala je i tri as servisa. Protivnice su je najviše gađale na prijemu (42), ali im se takva taktika nije isplatila, jer je ona sve vreme bila ubojita u napadu.

Odmah iza kad su poeni u pitanju bila je Ebrar Karakurt. Turkinja je završila obračun sa 20 poena - 17 iz napada i tri iz bloka. Veliki doprinos pobedi dao je i tandem italijanskih srednjih blokera. Ana Danezi je dominirala pre svega na bloku, iz tog elementa je zabeležila čak osam poena, a ukupno 14. Kapiten Kristina Kirikela je doprinela sa deset poena - sedam iz napada i tri iz bloka. Najbolja u poraženom sastavu bila je Kristal Rivers sa 20 poena.

U Nemačkoj je atmosfera bila veoma dobra, navijači su bili aktivni učesnici događaja, pa je ovaj duel četvrtfinala Lige šampiona i sa te strane potpuno opravdao očekivanja.

Još zanimljivih obračuna ljubitelji odbojke makar na TV-u moći će da gledaju sutra... Na drugoj strani kostura nalaze se Vakifbank i Vero Volej Milano, koji u sredu od 17.30 igraju prvi meč, kao i Fenerebahče i Koneljano, čiji će susret početi 20 minuta ranije.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - ČETVRTFINALE

Rešov - Ezačibaši 1:3

Štutgart - Novara 1:3

Sreda

17.30: (1,25) Vakifbank - Vero Volej Milano (3,55)

Četvrtak

17.00: (2,65) Fenerbahče - Koneljano (1,42)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ŽOK NovaraCEV Liga šampionaEbrar Karakurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara