Zoran Terzić (MN Press)
Zoran Terzić (MN Press)

Svanulo i Terziću, proradila pojačanja, dobijen prvi derbi u sezoni

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 18:06

Bitna pobeda za našeg trenera protiv selektora Srbije

Nije išlo ove sezone Zoranu Terziću na klupu odbojkašica Fenerbahčea. Izgubio je oba ligaška derbija od Ezadžibašija, izgubio i derbi u prvom delu sezone od Vakifa, a ni rezultati u Ligi šampiona nisu bili dobri... U Turskoj je počelo sve glasnije da se priča kako će srpski trener napustiti kormilo Fenera na kraju sezone iako ima ugovor i za sledeću. Pa čak i da bi u toku ove sezone mogao da dobije otkaz...

Ali malo po malo, iskusni strateg je počeo da sklapa kockice. Delom i zahvaljujući pojačanjima Hristini Vučkovoj i Melisi Vargas koje su stigle iz Kine usred sezone. Popravio je Fenerbahče poziciju u Ligi šampiona, ne rizikuje više ispadanje u grupnoj fazi, a danas je prvi put u ligi ove sezone dobio i derbi meč. Fener je neočekivano lako pregazio evropskog šampiona Vakif 3:0 (25:20, 25:18, 33:31).

Izabrane vesti

Mora se istaći da su Vakifu nedostajale bitne igračice poput Gabi i Zehre Guneš ali i bez njih je tim Đovanija Gvidetija bio favorit u ovom duelu. Terzić je u prvom setu napravio sjajan potez kada je kod rezultata 14:14 zamenio prvu zvezdu Arinu Fedorovcevu sa Anom Kristinom i Brazilka mu je donela ključne poene u setu. U drugom setu Vakifu ništa nije polazilo za rukom, menjao je Gvideti, tražio dobitnu kombinaciju ali je Fener protutnjao do vođstva od 2:0 u setovima.

Prvi put je Vakif poveo u trećem setu (5:1), imao i 16:10 kada je opet Terzić izmenama promenio tok seta i došao do izjednačenja. Fener je došao do dve meč lopte, ali je i Gvideti izmešao karte, poslao čak i Egonu na klupu i Vakif je došao do set lopti. Ipak, Fenerbahče je as servisom Makris iskoristio šestu meč loptu i zasluženo trijumfovao.

Melisa Vargas je sa 23 poena bila najefikasnija u pobedničkom timu, Arina Fedorovceva je osvojila 14, a Hristina Vučkova 10. Na drugoj strani je Paola Egonu bila usamljena sa 16 poena.



tagovi

Zoran TerzićOK Fenerbahčevakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara