Simić iz Vojvodine i Stanković iz Crvene zvezde (©Starsport)
Simić iz Vojvodine i Stanković iz Crvene zvezde (©Starsport)

Sve derbi do derbija: Odbojkaši počinju plej-of, liga izjednačenija nego ikad

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.03.22. | 09:00

Danas se igraju prve četiri utakmice u razigravanju, drugi dueli na programu u ponedeljak

Startne pozicije ekipa u plej-ofu delile su se do samog kraja ligaškog dela. Ne pamti se kada je prvenstvo u muškoj konkurenciji bilo ovako izjednačeno. Razlika je na konačnoj tabeli minimalna, pa je teško izdvojiti izrazitog favorita za osvajanje domaćeg šampionata. Prvo mesto u ligaškom delu zauzela je Crvena zvezda (14-4). Sa druge pozicije u razigravanje je otišla Vojvodina (13-5), sa treće Partizan (12-6). Četvrti je bio Radnički (12-6), peti Spartak iz Subotice (12-6), a šesta Ribnica (11-7). Sa sedmog mesta u plej-of ulazi Mladi radnik (6-12), a sa osmog Spartak Ljig (5-13).

Vojvodina brani krunu i želi da nastavi dugogodišnju vladavinu. Zvezda je pokazala da je napravila dobre promene i da je s razlogom na Marakani ponovo aktuelna priča o trofejima. Partizan je uzeo Kup i najavio napad na duplu krunu. Ribnica, Radnički i Spartak sigurno nisu još rekli poslednju reč ove sezone. Mladi radnik je napravio iznenađenje u Kupu, gde je stigao do finala. Takav rezultat će protivnike u plej-ofu držati na oprezu, jer očigledno da su Požarevljani kvalitetniji nego što to njihova pozicija govori. Samo Spartak iz Ljiga teško da može nečemu da se nada, jer ide na prvoplasiranu Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

Bjelica i Marinović iz Partizana (©MN Press)Bjelica i Marinović iz Partizana (©MN Press)

Crveno-beli su u četvrtfinalu veliki favoriti. Na krilima korektora Nikole Meljanca došli su do prvog mesta pa će imati najlakšeg protivnika na prvom stepeniku. Oba međusobna duela ove sezone dobila je Crvena zvezda, prvi rezultatom - 3:0, a drugi - 3:1. Obe ekipe nisu učestvovale u završnici Kupa, pa su imale vremena da predahnu i pripreme se za razigravanje. Prvi obračun je na programu večeras od 18 časova i 30 minuta na Banjici, a drugi u ponedeljak u Ljigu.

Partizan u najboljem raspoloženju dočekuje završnicu prvenstva, posle osvajanja nacionalnog kupa. Klub je nakon 11 godina osvojio pehar, pa sigurno ima čemu da se nada i u plej-ofu. Iako su sa trećeg mesta crno-beli ušli u razigravanje, imaće veoma tešku prvu prepreku. Iako su oni treći, a rival šesti, razdvajala ih je samo jedna pobeda.

Mladi radnik (©MN Press)Mladi radnik (©MN Press)

Crno-beli su već jednom ove sezone doživeli neuspeh protiv Ribnice i to maksimalnim rezultatom. Dobro znaju koliko Kraljevčani mogu, upoznati su sa svim manama i vrlinama, ući će sigurno u razigravanje veoma oprezni. Na drugoj strani, poznato je da se Ivan Todorović i drugari ne plaše nijednog favorita, tako da će igrati bez ikakvog opterećenja i nadati se iznenađenju.

Vojvodina iza sebe ima promenljivu sezonu, sa usponima i padovima. Međutum, mnogi smatraju da će Boškan natempirati formu za najvažniji deo. Novosađani su u neizvesnoj trci došli do druge pozicije i zakazali duele sa Mladim radnikom, koji je dugo bio zacementiran na sedmom mestu. Novosađani su kod kuće doživeli poraz u ligaškom delu od današnjeg protivnika, tako da su verovatno silno motivisani da se revanširaju. Požarevljani nemaju šta da izgube, tako da će sigurno sve karte baciti na iskusnog korektora Mladena Bojovića i pokušati bar još jednom da skinu skalp braniocu trona.

Trener Ribnice Simojlović (©MN Press)Trener Ribnice Simojlović (©MN Press)

Još jedna zanimljiva utakmica očekuje se kada na teren istrče odbojkaši Radničkog i Spartaka iz Subotice. Ekipa iz Kragujevca se značajno podigla dolaskom na klupu Željka Bulatovića u decembru, dok su Subotičani tokom cele sezone bili najprijatnije iznenađenje. I jedni i drugi su ligaški deo završili sa skorom 12-6, na četvrtom i petom mestu. A isti učinak je imao i Partizan na trećem. Ove sezone su se sastali dva puta - prvi meč je dobio Spartak posle pet setova, a drugi Radnički maksimalnom rezultatom. Treći je zakazan za večeras od 18 časova.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE

Petak

18.00: (1,27) Radnički Kragujevac - Spartak Subotica (3,40)

18.00: (1,03) Vojvodina - Mladi Radnik (9,00)

18.30: (1,05) Crvena zvezda - Spartak Ljig (7,70)

19.00: (1,45) Partizan - Ribnica (2,55)

*serija se igra na dve dobijene utakmice


tagovi

OK Crvena ZvezdaOK PartizanOK VojvodinaOK Mladi RadnikOK RadničkiOK SpartakOK Ribnica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara