Brejden Point (©Reuters)
Brejden Point (©Reuters)

Tampa oslabljena: Kilorn suspendovan, Point povređen

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 15:53

Ekipa sa Floride vodi sa 2:0 u finalnoj seriji Istočne konferncije, ali problemi za trenera tima sa Floride Džona Kupera

Dok se u finalu Zapadne konferencije očekuje drama, verovatno i sedam utakmica, Dalasa i Las Vegasa, Tampa je blizu borbe za Stenli kup. Ekipa sa Floride vodi sa 2:0 u seriji na Istoku. U prvom meču je počistila na ledu u Edmontonu Njujork Ajlanderse sa 8:2, dok je u drugom duelu tim iz Velike jabuke pružio jači otpor, ali je poklekao (1:2).

Tampa gazi u ovom plej-ofu iako igra bez jednog od najboljh napadač današnjice, Kanađanina Stivena Stemkosa. Tampa će u trećem meču finalne serije u Istočnoj konferenciji (subota, 02.00) da igra bez još jednog odličnog napadača. Kanađanin Aleksander Kilorn je u drugoj utakmici nasrnuo na Brusa Nelsona i kažnjen je sa jednim mečom suspenzije. Vratiće se u tim u nedelju, kada se igra četvrti, možda i poslednji u ovoj seriji. On je postigao 30 golova i imao 26 asistencija u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

Takođe, drugi najbolji strelac tima sa Floride, Brejden Point, povredio se u drugom meču. On je dobio udarac na početku utakmice, izašao je sa leda, vratio se u drugoj trećini, ali u poslednjih 20 minuta nije ga bilo u timu. Kanađanin je pod znakom pitanja za treći duel sa Njujorčanima.

On je briljirao u prvom meču, kada je postigao dva gola i imao tri asistencije u ubedljivoj pobedi od 8:2. Point je postigao 33 pogodaka u ovom šampionatu NHL-a i imao čak 54 asistencije. U trećem meču sve oči navijača franšize sa Floride biće uprte u sjajnog Rusa Nikite Kučerova, strelca 39 golova i 68 asistencija u šampionatu najjače hokejaške lige na svetu.

Tampa je u sjajnoj seriji, izgubila je samo dva meča u ovogodišnjem plej-ofu. Iako oslabljena, teško će Ajlandersi da stanu na putu izabranicima trenera Džona Kupera.

Ekipa iz Njuorka je napravila podvig ulaskom u finale Istoka. U prvoj rundi doigravanja eliminisala je šampione iz 2018. godine Vašington Kepitalse, a u polufinalu je bila bolja i od Filadelfije Flajersa posle sedam utakmica.

NHL – PLEJ-OF, FINALA KONFERENCIJA

ISTOK

Subota

02.00: (3,00) Njujork Ajlanders (3,85) Tampa Bej (2,05) /u seriji: 0:2/

ZAPAD

Nedelja

02.00: (3,20) Dalas (3,90) Las Vegas (1,95) /u seriji: 2:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

NHL ligaNHLNHL plej-ofTampa Bej LajtningsNjujork Ajlanders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara