Toni Đerona (MN Press)
Toni Đerona (MN Press)

Toni Đerona okuplja razvojni tim: Prava prilika za proširenje familije

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 00:12

Na njegovom spisku nalazi se 17 igrača

Nema stajanja za profesionalca i entuzijastu kakav je Toni Đerona. Španski stručnjak će ove nedelje okupiti razvojni tim Srbije, koji će u velikoj meri biti sastavljen od igrača iz domaćeg prvenstva.

Radiće selektor seniorske reprezentacije sa rukometašima koji su u senci u odnosu na standarne članove nacionalnog tima, pa će to biti prava prilika za nekog od njih 17 da pokaže da zaslužuje da bude sa najjačim timom u budućnosti. Veliki deo odabrane ekipe rođen je posle 2000. godine.

Izabrane vesti

Na spisku se nalaze sledeća imena: Andrej Trnavac (Partizan, 1998), Dimitrije Jelić (Crvena zvezda, 2000), Filip Milovanović (Metaloplastika, 2004), Marko Srdanović (Metaloplastika, 1998), Zdravo Dragoljević (Jugović, 2001), David Knežević (Konstanc, Nemačka, 2001), Nikola Kovačević (Jugović, 2002), Mirko Đurović (Crvena zvezda, 2000), Veljko Popović (Partizan, 2000), Aleksa Kolaković (Šartr, Francuska, 1997), Nikola Ivanović (Tatran Prešov, Slovačka, 1998), Ognjen Karlaš (Proleter, 2001), Aleksandar Antić (Obilić, 2004), Uroš Kojadinović (Partizan, 2000), Borislav Urta (Pančevo, 2000), Marko Jevtić (Metaloplastika, 2001), Ivan Mićić (Partizan, 2000).

Selektor je uz spisak imao i komentar na ovu temu...

"Nisam često u situaciji da radim sa momcima koji igraju u šampionatu Srbije, kao ni da se okupljamo bez zvaničnih utakmica, te je ovo prava prilika za "proširenje" familiju, kako volimo da se zovemo međusobno jer je odnos u ekipi zaista takav", rekao je Španac koji je posetu Srbiji iskoristio i za edukativna predavanja rukometnim stručnjacima sa ovih prostora.

Na spisku pozvanih našli su se i neki juniorski reprezentativci.

"U dogovoru sa selektorom Teodorovićem, pozvao sam u sastav i nekoliko momaka koji su i dalje u konkurenciji za odlazak na Svetsko prvenstvo za igrače do 21 godine, ako za tim bude bilo potrebe, te se ovo okupljanje koristi i kao finalna selekcija ekipe, ne samo provera forme", naglasio je Đerona.

Susret između razvojnog seniorskog tima i muške juniorske selekcije zakazan je za petak, sa početkom u 18.30 časova u hali "Zorka" u Šapcu.



tagovi

Toni Đeronarukometni savez srbijeAndrej Trnavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara