Marko Nikolić i Aleksa Tufegdžić (©RSS)
Marko Nikolić i Aleksa Tufegdžić (©RSS)

Tufegdžić i Nikolić za jače Orlove

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 20:01

Debitanti, krilni rukometaši, pokušaće da se nametnu Borisu Rojeviću

Novi selektor Orlova, Boris Rojević, za martovsku EHF nedelju i dvomeč sa Poljacima u Gdanjsku probaće neka nova lica koje će pojačati konkurenciju.

To je omogućilo poziv dvojici debitanata, krilnim igračima Marku Nikoliću iz slovenačke Krke i Aleksi Tufegdžiću iz mađarskog Čurga.

Izabrane vesti

Obojica debitanata prijatno su iznenađena pozivom u najbolju selekciju.

"Osećaj je nestvaran! Ponosan sam i srećan što sam ovde. Velika mi je čast da treniram sa ovim momcima. Selektor je odabrao da budem na užem spisku čime mi je ostvaren moj najveći san. Porodica nije svesna još uvek, a pomalo nisam ni ja, da sam baš ovde, međutim kako potičem iz rukometne porodice, nekako mislim da sam nastavio tradiciju dobrih rezultata. Mislim da imam šta da pružim ovom timu, posebno jer verujem da mogu da donesem mnogo i u odbrani i u napadu, a na sve to sam vrlo uporan i tvrdoglav, ne priznajem ništa ispod 100 odsto ”, istakao je Nikolić.

Kolega po poziciji, samo sa desne strane, Tufegdžić, veruje da u novoj eri srpskog muškog rukometa postoji prilika za sve mlade igrače da se nametnu selektoru Rojeviću.

Jako mi je drago da je selektor u meni video novu energiju za sastav reprezentacije i nekom možda novom sistemu. Malo vremena ćemo imati za uigravanje, zato svi moramo što pre da se adaptiramo na zahteve. Bolji osećaj od ovog ne postoji, o ovome maštam od kada sam počeo da igram rukomet. Privilegija mi je što sam član reprezentacije i čast mi je da delim teren sa ovim momcima“; istakao je nekadašnji rukometaš Crvene zvezde.




tagovi

rssRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara