Ljubica Kecman (CEV)
Ljubica Kecman (CEV)

Ub pred Ligom šampiona: Biće spektakl! Prvi put nam dolazi tako veliki klub kao Olimpijakos

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.10.21. | 08:00

Prvi susret poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na programu večeras od 19 časova

Još samo jedna prepreka stoji na putu odbojkašicama Uba ka Ligi šampiona. Prvo kolo kvalifikacija su izabranice Marijane Boričić preskočile, u drugom su ostvarile dve maksimalne pobede protiv Jedinstva iz Brčkog, a u trećem se sastaju sa grčkim Olimpijakosom.

Prvi susret sa klubom iz Pireja šampion Srbije igra na domaćem terenu večeras od 19 časova. Revanš meč je na programu naredne nedelje u Grčkoj. Onaj ko bude uspešniji u dvomeču obezbediće mesto u grupnoj fazi Lige šampiona i igraće sa evropskim šampionom Koneljanom, poljskim Hemikom i mađarskom Niređhazom.

Izabrane vesti

"Gledali smo video materijal, upoznali se sa njihovom igrom, znamo koje kvalitete imaju. Mogu da kažem da je Olimpijakos favorit. Imaju iskusnu ekipu, veoma dobre strane igračice, igraju duže vreme zajedno... Najveća opasnost će nam pretiti od devojke koja igra na poziciji primača servisa Vilme Salas. Ona je prošle sezone igrala Ligu šampiona u dresu poljskog Hemika", proanalizirala je u razgovoru za Mozzart sport odbojkašica Uba Ljubica Kecman.

Ne tako davno, odbojkašice Uba su krenule u pohod na prvo mesto u Regionalnoj ligi. Kada su do njega 2014. godine došle, obezbedile su naredne sezone učešće u Drugoj ligi Centar, u kojoj su provele dve sezone. Prvu B ligu su zaigrale tokom takmičarske godine 2016-2017, a godinu kasnije su osvojile Prvu ligu Srbije i plasirale se u najviši rang takmičenja. Debitantski nastup u eltnom društvu završile su kao devete, posle toga su bile treće, a onda se popele na šampionski tron 2021. godine. Titula im je donela priliku i da debituju u kvalifikacijama za Ligu šampiona...

"Mislim da ne može da se izmeri koliko bi za Ub značilo da dođemo do grupne faze. Mada i ove kvalifikacije su ogromna stvar za ovo mesto i klub. Ovo je prvi put da će veliki klub poput Olimpijakosa zaigrati u dvorani na Ubu. Već taj susret sa njima se smatra velikim praznikom, a kamoli da uspemo da prođemo... Oseća se euforija, ljudi nas prate i raduju se, biće spektakl večeras sigurno", uz osmeh priča Ljubica.

Izabranice Marijane Boričić su na startu sezone izgubile u borbi za trofej u Super Kupu od Železničara. U domaćem prvenstvu su ostvarile tri pobede (Inđija, Srem, Spartak) i jedan poraz (Jedinstvo Stara Pazova). U Kupu su u osmini finala lako dobile Smederevo, a u kvalifikacijama za Ligu šampiona dva puta bez problema preslišale Jedinstvo iz Brčkog.

"Nadam se da ćemo igrati sve bolje. Nismo dobro krenule, mučile smo se i sa Železničarom u Super Kupu, pa i u domaćem prvenstvu. Promenila nam se ekipa, biće potrebno vreme da se sve složi i da se uigramo kako treba. Ambicije su, bez obzira na promene, ostale iste. Mislim da smo dve evropske utakmice protiv Brčkog dobro odigrale, značile su nam te lakše pobede i za samopouzdanje. Nekako su mečevi u Evropi drugačiji za igranje, posebni su, atmosfera je još lepša nego inače...".

Ljubica Kecman, koja je najveći trag ostavila u Srbiji igrajući za Crvenu zvezdu, posle odlaska iz crveno-belog tabora bila je na tri inostrane destinacije, a onda se prethodnog leta vratila u Srbiju i zaigrala na Ubu.

"Prošla sezona je bila baš lepa za mene, tako da nisam imala dileme kad je ostanak ovde u pitanju. Nije bilo potrebno mnogo da se razmišlja. Lepo mi je na Ubu i stvarno uživam".

U domaćem prvenstvu njen tim brani titulu, a od starta sezone je mogao da oseti koliko su ostale ekipe motivisane da ga pomere sa trona.

"Moram da konstatujem da su se protivnici dobro pojačali. A za sad je najprijatnije iznenađenje Jedinstvo iz Stare Pazove, koje je promenilo samo dizača i korektora, a zaista igra sjajno. Doveli su dobre igrače Zvezda, Lajkovac... Zbog svega toga će prvenstvo sigurno biti zanimljivo", zaključila je Ljubica Kecman.

TREĆE KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

19.00: Ub - Olimpijakos

20.00: Viteos Nojšatel - Prometej Dnjepro

***Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko je posle dve utakmice broj bodova identičan odigraće se “zlatni set” do 15 poena, odmah po završetku druge utakmice.


tagovi

ŽOK UbLiga šampiona za odbojkašiceOK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara