©MN Press
©MN Press

Ub užasno krenuo, pa umalo uzeo set prvaku Evrope

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.11.21. | 22:19

Veliko iskustvo za ekipu Marijane Boričić

Vatreno krštenje za šampionke Srbije u odbojci. Ub je poražen u prvoj utakmici u E grupi Lige šampiona 2022, i to na nogama moćnog Koneljana. Aktuelni šampion Evrope i svetski rekorder po broju uzastopnih pobeda večeras u dvorani Palaverde u Trevizu slavio je sa 3:0 u setovima (25:8, 27:25 i 25:16), u meču koji je trajao 68 minuta.

Igračice Uba pod velikim teretom su ušle u meč, što se oslikalo kroz katastrofalnu igru u prvom setu, gde su osvojile samo osam poena. Potpuno druga priča viđena je u drugom setu, gde su gošće u završnici vodile sa 25:24, ali nisu uspele da iskoriste set loptu, što je kaznio kvalitetniji protivnik.

Izabrane vesti

Izabranice Marijane Boričić su se i emotivno i fizički potpuno istrošile u drugom setu, što je uticalo da domaćin rutinski reši posao u narednom.

Kod Koneljana je najefikasnija bila Đorđa Frosini, koja je osvojila 16 poena za pobednički tim, dok su sa druge strane po osam osvojile Ljubica Kecman i Sara Pavlović.

Ub će u 2. kolu E grupe dočekati Hemik iz Polica u sredu, 8. decembra od 18.00 časova.

U prvom meču grupe E, poljski Hemik iz Polica, za koji igraju Bojana Milenković i Jovana Brakočević Kancijan u Šćećinu je pobedio mađarsku Niređhazu sa 3:0 (25:11, 25:13 i 25:14). Jovana Brakočević je bila najbolji poenter meča sa 13 poena, dok je Bojana Milenković osvojila devet poena.


tagovi

ŽOK UbLiga šampiona za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara