Dimitrios Skumpakis (©Starsport)
Dimitrios Skumpakis (©Starsport)

Uspon na Kilimandžaro, pa šetnja kroz plićak: Novi Beograd čuva vrh

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 22:34

Prvak Srbije lako izašao na kraj sa Valjevcima - 20:8

Ako je za Novi Beograd meč u Kragujevcu bio poput uspona na Kilimandžaro, duel sa Valjevcima bio je nalik treningu. Poslužio je srpskom šampionu da se zagreje za drugi krug utakmica u Ligi šampiona i novo odmeravanje snaga sa španskim Sabadelojom. Nemoćan je bio Valis na “11. aprilu” i ostao jedina ekipa bez bodova u doigravanju - 20:8 (4:0, 7:2, 4:2, 5:4). 

Novobeogradski klub se prošetao do pobede, iako ponovo nije igrao u najjačem sastavu. I pitanje je kada će. Furiozno je krenuo tim Živka Gocića bez njega na klupi - preskočio meč zbog bolesti - pregazio rivala kao plitak potok, malo spustio gas, ali daleko od toga da je povukao ručnu. Napad je bio besprekorno naštimovan, odbrana jeste škripala, ali mogu u Novom Beogradu biti zadovoljni, jer ni na trećoj uzastupnoj utakmici nisu primili dvocifren broj golova. A, odbrana je vicešampionu Evrope u periodu oko završnog turnira Kupa Srbije bila rak-rana. 

Izabrane vesti

Povrede su izbacile ekipu Živka Gocića iz ritma, umnogome uticale na rezultate i igre posle trećeg turnira Jadranske lige - četvrti na kome će biti poznato ko će se plasirati među četiri i biti domaćin završnice održaće se idućeg vikenda - ali uspeo je najbolji srpski klub za proteklu sezonu da se konsoliduje i sa tri pobede u domaćem šampionatu primakne se osvajanju prvog mesta. Ostvario je manje-više rutinske pobede protiv Šapca i Valisa, a trijumfom u Kragujevcu promenio poredak. 

Do kraja doigravanja Novi Beograd će igrati protiv gradskih rivala, Crvene zvezde i Partizana, i biće mu dovoljna četiri boda da cementira prvu poziciju i stekne prednost domaćeg terena do finala, ako prethodno dobije četvrtfinalne i polufinalne duele. Moguće i manje od četiri boda, ukoliko Radnički - zaostaje pet bodova i ima utakmicu manje - ne dobije sve preostale mečeve u šampionskoj stazi Superlige Srbije.

Nepune dve četvrtine bile su potrebne srpskom i regionalnom prvaku da osigura pobedu. Lako se izborio sa Valjevcima i ponovo su bekovi imali zapaženu ulogu. Radomir Drašović preskočio je gostovanje Sabadelju u Ligi šampiona, vratio se u Kragujevcu i odigrao dve kvalitetne utakmice. Protiv Valisa je, uz Dimitriosa Skumpakisa, bio najbolji strelac. Centralni bekovi su isporučili po tri gola, dok je kod Valisa najefikasniji bio Nikola Nikolov. Takođe se tri puta upisao na semaforu, i prvi je slomio odbranu Novog Beograda.

NOVI BEOGRAD – VALIS 20:8

(4:0, 7:2, 4:2, 5:4)

Bazen: 11. april

Sudije: Šukić i Anđelić

Isključenja: Novi Beograd 10, Valis 8

Peterci: Valis 1 (1)

NOVI BEOGRAD: Filipović, Martinović 2, Mandić 2, Granados 1, Vučinić 2, Pijetlović, Drašović 3, Ćetković 2, Perković 1, Vlahopulos 1, Skumpakis 3, V. Rašović 1, Žoao Pedro, Šušiašvili 2.

VALIS: Popadić, Šofranac 1, Pošmuga, Bursać 1, Arsenović, Obradović 1, Radanović 1, Baucalo 1, Gavrilović, Kovačević, Nikolov 3, Gavrilović, Virijević, Milinković.

SUPERLIGA SRBIJE (1-6), 8. KOLO:

Utorak 

Novi Beograd - Valis 20:8

Sreda 

19.00: Šabac - Crvena zvezda

20.00: Partizan - Radnički


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK ValisŽivko Gocić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara