Mina Popović (© Star sport)
Mina Popović (© Star sport)

Vakif i Fener igraju za titulu: Kraj šampionskih snova Maje Ognjenović i Tijane Bošković

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.04.22. | 22:53

Ljubitelji odbojke u Srbiji će u finalu prvenstva Turske moći da navijaju za Zorana Terzića i Minu Popović

Šampionski trofej u prvenstvu Turske osvojiće Vakifbank ili Fenerbahče. Ova dva tima su sa 2:0 u polufinalnoj seriji izbacila rivale i tako zakazala nove obračune za naslov prvaka.

Pamti se da su isti timovi prošle godine igrali finale, ali da je pehar pripao na kraju Vakifu bez borbe, zbog velikih problema sa koronom Fenera u najnezgodnijem trenutku. Sada će Eda Erdem i drugarice imati priliku da se revanširaju i prekinu niz osvajanja ekipe Đovanija Gvidetija

Izabrane vesti

Fenerbahče je u polufinalu bez većih problema uspeo da savlada Ezačibaši - prvi susret je završen rezultatom 3:1, a drugi 3:0. To bi značilo da bivši selektor Srbije Zoran Terzić i reprezentativka Mina Popović nastavljaju misiju u finalu, a da su u narandžastom dresu Maja Ognjenović i Tijana Bošković ostale praznih ruku. Sada će moći da se okrenu borbi za treću poziciju sa THY.

I druga polufinalna serija završena je posle dva obračuna. Izabel Hak i saigračice su prvo odigrale uzbudljiv duel sa THY iz Istanbula i pobedile posle pet setova, a onda su danas na svom terenu počistile rivalke sa 3:0.

Zanimljivo, isti rivali koji će se boriti za tron u Turskoj imali su nedavno već obračune sa velikim ulogom u polufinalu Lige šampiona, a sastali su se i u finalu kupa. Kad je najjače evropsko takmičenje u pitanju Gvidetijev tim je dobio prvi okršaj - 3:1, Terzićeve devojke su uzvratile žestoko i slavile - 3:0, a onda poklekle u zlatnom setu.

Samo devet dana kasnije odigrali su još jednu utakmicu za pamćenje u finalu kupa, a pobeda je ponovo pripala Vakifbanku posle pet setova… Definitivno će i finalna serija biti veoma zanimljiva.


tagovi

OdbojkaMina PopovićZoran TerzićMaja OgnjenovićTijana BoškovićvakifbankOK FenerbahčeŽOK FenerbahčeEzačibaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara