Detalj sa utakmice Vakifbank - Vero Volej Milano (©CEV)
Detalj sa utakmice Vakifbank - Vero Volej Milano (©CEV)

Vakif može prvi da protrči kroz cilj, potrebna su mu dva seta

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 12:41

Vero Volej Milano je domaćin na današnjem meču koji počinje u 20 časova

Svi polufinalisti Lige šampiona u muškoj konkurenciji su poznati, čekaju se odbojkašice... Revanš mečevi su na programu večeras i u naredna dva dana, pa će se u četvrtak uveče znati koji su polufinalni parovi.

Bliži prolasku trenutno su Vakifbank, Fenerbahče, Novara i Ezačibaši. Te četiri ekipe su upisale trijumfe u prvim utakmicama, pa su malo rasterećenije nego protivnici koji moraju da jure preokret i pobedu. U podređenom položaju su Vero Volej Milano, Štutgart, Rešov i Koneljano.

Izabrane vesti

Svi koji su pobedili prošle nedelje, osvojili su po tri boda, pa im je još jedan potreban za ulazak u polufinale - tačnije dva seta. Zasad i u slučaju maksimalnog poraza, imaju zagarantovano igranje zlatnog seta.

Poraženima je u revanšu potrebna pobeda sa 3:0 ili 3:1, a da bi prošli dalje treba da dobiju i zlatni set. Svakako je pred njima težak posao, ali ne i nemoguća misija, jer je u odbojci, posebno ženskoj, sve moguće.

Prvi će kroz cilj imati priliku da prođe šampion Evrope Vakifbank, na čijoj klupi sedi selektor Srbije Đovani Gvideti. Iako se u Istanbulu očekivao zanimljiv okršaj sa Vero Volej Milanom, jedino što je publika mogla da vidi jeste potpuna dominacija turskog sastava.

Odigrale su Gabi Gimaraes i drugarice možda i najbolju utakmicu ove sezone, pokazale da niko ne sme da ih precrta pre kraja i napravile ogroman korak ka polufinalu (3:0). Sigurno da će Italijanke na domaćem terenu podići nivo igre, ali je svakako Vakif veliki favorit za prolaz. Ukoliko odigra kao prethodne nedelje, neće biti šanse za iznenađenje.

Vakifbank i Vero Volej sastali su se do sada tri puta i sva tri meča dobio je turski tim. Dve utakmice su bile u grupi tokom prethodne sezone (2021-2022), a treća ove godine u četvrtfinalu.

Ekipa iz Milana za koju igra srpska reprezentativka Jovana Stevanović je kraćim putem stigla do ove faze takmičenja. Zauzela je prvo mesto u grupi ispred Volera, Albe i Prometeja i na taj način obezbedila direktan ulazak u četvrtfinale. Turski predstavnik je sa skorom 4-2 bio drugi u Grupi C iza Novare, a ispred Potsdama i Crvene zvezde, pa je morao da se bori u razigravanju sa poljskim Lođom.

Koliko taj raspored na tabeli ne mora ništa da znači videlo se na prvom meču na kome je Vakif počistio Vero Volej. Pobednik ovog dvomeča u polufinalu će ići na megdan boljem iz duela u kome se sastaju Koneljano i Fenerbahče.

ČETVRTFINALE CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE (REVANŠ MEČEVI)

Utorak

20.00: (3,00) Vero Volej Milano - Vakifbank (1,33), prvi meč 0:3

Sreda

20.00: (1,10) Novara - Štutgart (5,80), prvi meč 3:1

Četvrtak

17.00: (1,05) Ezačibaši - Rešov (7,70), prvi meč 3:1

20.30: (1,32) Koneljano - Fenerbahče (3,05), prvi meč 0:3

POLUFINALE

Vero Volej Milano/Vakifbank - Koneljano/Fenerbahče

Novara/Štutgart - Ezačibaši/Rešov

***kvote su podložne promenama


tagovi

vakifbankOK MoncaCEV Liga šampionaĐovani GvidetiJovana Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara