(©RK Eurofarm Pelister)
(©RK Eurofarm Pelister)

Vardar pao u grotlu Bitolja, ali crveno-crni zadržali prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 20:31

U najvećem derbiju Makedonije pobeda Eurofarm Pelistera sa 29:25. Darko Đukić pogotkom uz zvuk sirene sačuvao +5 (30:25) iz prestonice. Nije bilo kod domaćina Uroša Borzaša i Darka Stevanovića, a kod gostiju Stefana Petrića

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Ludi derbi u Makedoniji! Eurofarm Pelister je prvi put ove sezone pobedio Vardar - 29:25, ali u Bitolju nema radosti, jer nema promene na prvom mestu na tabeli – razlika nije bila dovoljna da se nadoknadi poraz iz prvog međusobnog duela u Skoplju (25:30).

Izabrane vesti

Postojala je prilično zanimljiva uvertira za ovaj meč. Vardar je saopštio da se 15 članova tima bori sa virusom i zatražio odlaganje, ali je Eurofarm Pelister odbio zahtev. Po kuloarima su kružile glasine da Vardar glumi virus, jer je u timu odsutan bio ključni srednji bek i plejmejker Kosuke Jasuhira koji je u reprezentaciji Japana i u Kataru bori se za Olimpiske Igre u 2024.

Uprkos hendikepu, Vardar je u Bitolj stigao da igra i to bez tri igrača. Pored Jasuhire, izostao je i nekadašnji levi bek Partizana Stefan Petrić, a tanka je bila i bekovska linija jer je bio evidentan umor igrača koji su bili na infuzijama zbog teškog virusa u proteklom periodu. O ozbiljnosti situacije u Vardaru govori i činjenica da se prošlogodišnji kapiten Stole Stoilov reaktivirao i vratio na teren da pomogne kao igrač, iako je ove sezone deo stručnog štaba kao pomoćnik. Pelister je imao kontrolu nad mečom i imao konstantno vođstvo, na startu je bilo bilo već 7:1.

(©RK Eurofarm Pelister)(©RK Eurofarm Pelister)

U ključnim trenucima, bivši golman Vardara, Kalifa Gedban, koji je sada kao član Pelistera, je odlično branio. Na poluvremenu su domaći, koji su imali pomoć pune dvorane, imali 18:11, a neophodna razlika da bi bili prvi bila je pobeda od najmanje pet golova. Rukometaše u zelenim dresovima držalI su meč u svojim rukama do finiša, kada su ga ispustilI visoku prednost. Od 23:14, Vardar je u poslednjih pet minuta ušao sa 27:21, a pošto domaći nisu postigli gol za plus šest u poslednjem napadu, usledila je kontra nekadašnjeg reprezentativca Srbije Darka Đukića i pogodak uz zvuk sirene za poraz Vardara – 25:29, što je ravno pobedi, jer crveno-crni iz Skoplja ostaju prvi na tabeli pre razigravanja za titulu.

Domen Tajnik i Nenad Kosteski postigli su po pet golova za Eurofarm Pelisteru, a Cehte, Kisum i Vasiljev dali su po četiri pogotka. Kod Vardara po četiri puta pogodili su Srdanović, Rodrigez i Lazarevski, a Tomovski je zabeležio 11 odbrana. Srpski bekovi Darko Stevanović i Uroš Borzaš nisu bili u Pelisterovoj postavi za ovaj meč.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI



tagovi

RK VardarRK PelisterMakedonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara