Vaterpolisti Srbije ukazali poštovanje Izraelu

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 13:00

Sigurna pobeda Delfina nad nedoraslim rivalom - 18:3

Ljubiteljima sporta - posebno fudbala - sigurno je u sećanju kultna rečenica Pepa Gvardiole posle trijumfa nad nižerazrednim Egziterom od 9:0 kako je rivalu ukazao poštovanje, igrom od prvog do poslednjeg minuta na granici maksimuma. Sličnu priču videli smo kada je u pitanju vaterpolo reprezentacija Srbije na otvaranju Prvenstva Evrope u Splitu. Protivnik Izrael nije bio iz iste kategorije, znalo se da će to biti samo trening slabijeg intenziteta za izabranike Dejana Savića, ali su Delfini demonstrirali ozbiljnost. Čisto da porade na samopouzdanju pred mnogo važnije bitke, odnosno duel sa Mađarskom za dva dana - 18:3.

Znao se i pre početka utakmice u Spaladijum areni pobednik, kao i da neće biti nikakve nezivesnosti. Međutim, želeo je Dejan Savić da vidi kvalitetan pristup tima, koji je ostao lišen zlatnog pelcera sa Olimpijskih igara u Tokiju. Težak put očekuje podmlađenu selekciju, bez nosilaca zlatnih vremena, ali prvi korak je bio lak.

Izabrane vesti

Problema je bilo samo u prvoj četvrtini. Ako se to tako može nazvati. Tada su Delfini kuburili sa organizacijom napada i promašivali šanse. Međutim, fizički limitirani Izraelci nisu mogli da se dugo pokrenu su mrtve tačke. Nije im pomagao ni igrač više. Srbija je imala tri gola prednosti posle prve četvrtine (3:0), potom i podigla nivo igre. Bilo je tu svega iz vaterpolo asortimana, ali se u drugoj četvrtini desio istorijski momenat. Tada je Or Šlej postigao prvi gol za izraelsku reprezentaciju u istoriji evropskih prvenstava.

Bilo je pozitivnih stvari u igri naše selekcije. Golman Dimitrije Rističević je dobro počeo turnir i izbrojao deset odbrana. Njegova alternativa Dobožanov je imao upola manje. Totalna inferiornost Izraelaca u napadu imala je za posledicu šuterski trening izabranika Dejana Savića.

Radomir Drašović je pogodio četiri puta iz pet pokušaja, Dušan Mandić je bio perfektan sa tri gola. Očekivalo se više od Stefana Brankovića koji je iz tri pokušaja nije uspeo da pogodi mrežu rivala.

Kako bilo, posle raspleta u prvom poluvremenu, Dejan Savić je iskoristio današnji sparnig sa Izraelom za uigravanje nekih tatičkih zamisli i specijala. Biće nam sve to potrebno protiv Mađarske. Tada će ulog biti direktan plasman u četvrtfinale.

SRBIJA - IZRAEL 18:3

(3:0, 8:1, 3:1, 4:1)

Split

Bazen: Spaladium Arena

Sudije: Zvart (Holandija), Sanadze (Gruzija)

Igrač više: Srbija 6 (4), Izrael 6 (1)

Peterci: Srbija 1 (0), Izrael 2 (1)

SRBIJA: Rističević (10 odbrana), Dobožanov (6 odbrana), Mandić 3, Drašović 4, Ranđelović, Branković, Vico, S. Rašović 2, Velkić 2, Pijevančić, Radulović 4, Stojanović 2, V. Rašović 1. Selektor: Savić.

IZRAEL: Smirnov (3 odbrane), Fire (5 odbrana), Šlajn 1, Gros 1, Klarfeld, Rendler, Haimovič, Frid, Goldšmid 1, Koter, Gros, Granland. Selektor: Grodman.


tagovi

Radomir DrašovićViktor RašovićDušan MandićDejan SavićDimitrije RističevićStefan BrankovićEvropsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara