Lazar Dobožanov (©VSS/Slobodan Sandić)
Lazar Dobožanov (©VSS/Slobodan Sandić)

Vico i Dobožanov: Psihički smo se podigli i pokazali karakter, možemo još jednom da pobedimo Ameriku

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.07.22. | 14:50

“Obrana će biti ključna, od nje sve kreće”, dodaje Sava Ranđelović

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Budimpešte) 

Na prethodno Svetsko prvenstvo poveo je Dejan Savić podmlađen sastav, bila je to proba za neminovnu smenu generacija i Srbija je zauzela peto mesto. Tri godine kasnije, Delfini će u najboljem slučaju ponoviti taj rezultat ukoliko u razigravanju nadigraju Ameriku.  

Izabrane vesti

Zatvoriće krug Srbija i Amerika, planetarni šampionat su otvorili, a sudbina se poigrala i udesila tako da odlučuju o petom mestu u Budimpešti. Izdigli su se Delfini posle poraza od Hrvatske u četvrtfinalu, slavili su u regionalnom derbiju protiv Crne Gore i žele da se pobedom oproste od Margit Sigeta. 

“Desio se taj poraz od Hrvatske, ali to je sport. Bitno je da smo posle toga pokazali karakter i želju. Sigurno da protiv Amerike idemo na pobedu, koja će nam značiti zbog samopouzdanja, jer ovo je nova  ekipa, sa debitantima. Značiće nam i za ono što sledi, a  to je Evropsko prvenstvo”, rekao je Sava Ranđelović i dodao:

“Očekivao sam da će biti dosta teška utakmica i da će Amerika pobediti. S obzirom na to da su Mađari domaćini, verujem da im je mnogo teško pao poraz, pred njihovom publikom i nekoliko hiljada gledalaca izgubili su četvrtfinale. Amerikanci su igrali dobro i disciplinovano i na kraju su zaluženo pobedili”.

Škripalo je u odbrani Srbije na startu šampionata, Amerikanci su imali vremena na izvoz da se nameste za šut. Od Olimpijskih igara u Tokiju i grupne faze reprezentacija Srbije nije primila 13 golova, a korak dalje otišla je protiv Hrvatske. Budu li Delfini na visini zadatka u defanzivi, kao što su bili u duelu sa Crnom Gorom, trijumf ne bi trebalo da izostane.

“I mi i oni smo krili mnogo toga na toj utakmici, jer bila prva na šampionatu.  Znamo šta da očekujemo, trenirali smo sa njima, sparinogovali. Nadam se da ćemo dobiti tu utakmicu. Obrana će biti ključna, od nje sve kreće. Ako budemo disciplinovani i odigramo ono što se dogovorimo , imamo velike šanse da trijumfujemo”, podvukao je centralni bek srpske reprezentacije.

Sava Ranđelović (©VSS/Slobodan Sandić)Sava Ranđelović (©VSS/Slobodan Sandić)

I Lazar Dobožanov, poput Save Ranđelovića, veruje da meč za peto mesto sa Amerikancima neće imati dodirnih tačaka sa onim u grupnoj fazi.

“Bilo je bitno da se sakupimo, psihički podignemo i da pokažemo karakter u utakmici protiv Crne Gore , jer je veoma teško kada ispadnete u četvrtfinalu. Sada se okrećemo ovoj utakmici za peto mesto, koja je veoma bitna. To će takođe biti jedan veliki test i mnogo je bitna psihička priprema. Amerika je pokazala da je ozbiljna ekipa, moraćemo da damo sve od sebe. Pobedila je Mađarsku u Budimpešti, što verujem da mnogi nisu očekivali. To im daje veliki vetar u leđa pred utakmicu sa nama. Biće potpuno drugačiji meč od našeg u grupnoj fazi, pogotovo što je to utakmica za plasman i što oni imaju mnogo više sampouzdanja posle pobede protiv Mađara”, poručio je Lazar Dobožanov.

Nemanja Vico uveren je da Srbija može i drugi put u Mađarskoj da bude bolja od Amerike. Neće se štedeti Delfini, svaka pobeda im je bitna kako bi stekli pobedničke navike. Za njih je priprema za Evropsko prvenstvo u Splitu počela onoga trena kada ih je Hrvatska poslala u razigravanje.

“Spremni smo, bili smo sa njima u grupnoj fazi i mislim da smo spremni da ih još jednom pobedimo. Ovoj reprezentaciji svaka pobeda znači, idemo na trijumf, nema šta da krijemo. Koliko-toliko smo se podigli posle toga poraza u četvrfinalu tom pobedom nad Crnom Gorom”, rekao je Nemanja Vico.

Amerikancima je pobeda nad Mađarskom raširila krila, očekivali su Delfini duel sa domaćinom turnira, ali to ništa ne menja - Srbija ide na pobedu, po peto mesto.

“Biće teži meč, jer su Amerikanci motivisaniji posle pobede protiv Mađara. Osetili su da mogu, neće biti lako, veliki je ulog.  Biće dobra utakmica, i mi oni ćemo želeti to peto mesto. Dosta nas je mislilo da će rival biti Mađarska, 99 odsto smo bili ubeđeni. Desilo se iznenađenje i meč sa Amerikancima treba da iskoristimo da pokažemo da se sa nama ne može lako. Ovo  reprezentacija bi trebalo da osvoji to peto mesto. Svi znamo da je teško posle ispadanja u četvrfinalu igrati turnir kada znate da ne igrate za medalju, ali nama je svaki meč važan”, zaključio je centar Srbije.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u vaterpoluSava RanđelovićLazar DobožanovNemanja Vico

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara