Odbojkašice Kanade (©FIVB)
Odbojkašice Kanade (©FIVB)

Viza se već nazire: Kanada zaustavila Kinu, Srbija se osamila na vrhu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 16:40

Domaćin pao posle velike borbe u pet setova

Ostale su još tri utakmice u Kini, a odbojkašice Srbije su veoma blizu olimpijske vize. U ovom trenutku zauzimaju prvo mesto u grupi A, jedine su bez poraza i imaju najveće šanse da se plasiraju na takmičenje koje se narednog leta igra u Parizu.

Do četvrtog kola savršen skor su imale Srpkinje i Kineskinje, ali je danas domaća selekcija zaustavljena, pa su samo svetske šampionke ostale na vrhu. Za prvi poraz azijske reprezentacije pobrinula se Kanada, koja je odnela pobedu posle velike borbe u pet setova - 3:2 (28:26, 15:25, 25:23, 22:25, 17:15).

Izabrane vesti

Kanadu je do trijumfa predvodila Kira van Rajk sa 26 poena. Aleksa Grej je pomogla sa 24 poena. Na drugoj strani najraspoloženija je bila Li Jingjing sa 30 osvojenih poena - 25 iz napada, tri bloka i dva servisa.

Posle ovakvog raspleta jasno je zašto je Srbiji bilo veoma bitno da jučerašnji meč dobije i ne dozvoli Aleksi Grej i saigračicama da se razigraju kao što znaju. Danas je njihovu snagu osetila Kina, koja je jedan od favorita za najviši plasman na turniru.

Kao što je već poznato - dve ekipe iz Ningboa će obazbediti mesto u avionu. Crta se podvlači posle sedam odigranih utakmica - tačnije u nedelju.

Srpkinjama je preostalo da u petak odmere snage sa Dominikanskom Republikom, u subotu sa Holandijom i u nedelju sa Kinom. Te tri ekipe trenutno imaju skor 3-1, nalaze se od drugog do četvrtog mesta i imaju šansu da izbore vizu.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Grupa A

Holandija - Ukrajina 3:0

Dominikanska Republika - Meksiko 3:0

Srbija - Češka 3:1

Kina - Kanada 2:3



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeŽenska odbojkaška reprezentacija KineKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara