Aleksandar Kurteš (©Starsport)
Aleksandar Kurteš (©Starsport)

Vojvodina desetkovana putuje u Skoplje petostrukom osvajaču SEHA lige, Vardar u najjačem sastavu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 11:34

Novosađani sa mladim timom i igračima na pozajmicama danas (18.00) na megdan crveno-crnima u dvorani Jane Sandanski

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Regionalna SEHA liga gubi sjaj, jer timovi u nokaut rundi zbog drugih prioriteta i želje da ne putuju u Rusiju igraju sa omladinskim sastavima. Takav će biti slučaj i sa Vojvodinom, koja će s drugim timom, uglavnom juniorima, gostovati danas (18.00) Vardaru 1961 u Skoplju.

Izabrane vesti

Vojvodina igra jednu od najboljih sezona u istoriji. U prvom delu regionalnog takmičenja je završila na prvom mestu SEHA lige, a u EHF kupu izabranici Borisa Rojevića uspeli su da nokautiraju slovenački Gorenje u četvrtfinalu. Na suprotnoj strani, Vardar ima samo domaće obaveze, pa je posle velike pobede nad Eurofarm Pelisterom tim izgubio od Alkaloida i ponovo aktivirao bitku za titulu.

Zbog važnijih prioriteta u domaćim okvrima i Evropi, Vojvodina će u Skoplje doći sa mladim timom. Roster lidera srpskog šampionata biće sastavljen od mladih igrača, a od starijih su dvojica pozajmljenih igrača koji u Superligi Srbije igraju za Kikindu i Jugović, Simo Šijan i Nikola Kovačević. Očekuje se da će i pivotmen Aleksandar Kurteš da igra u prestonici Makedonije. Njega nije bilo u jučerašnjem meču Arkus lige sa Topličaninom u Novom Sadu. Trener Rojević neće biti sa Novosađanima, tim će predvoditi njegov pomoćnik Dragan Kukić.

Vardar će, s druge strane, igrati u punom sastavu. Trener Vlado Nedanovski želi plasman u narednu fazu zbog činjenice da crveno-crni nemaju međunarodne utakmice pošto je EHF odlučio da ih izbaci iz Lige šampiona pre početka sezone zbog starih dugova. Makedonskog šampiona predvodiće treći strelac SEHA – Filip Taleski, 32 gola – kao i jedan od boljih golmana takmičenja Martin Tomovski.

18.00: (1,15) Vardar (12,0) Vojvodina (6,75)

Vardar i Vojvodina su do sada odigrali 15 utakmica u SEHA ligi, ali istorija i tradicija ništa ne znače zbog pomenute činjenice da će Novosađani igrati sa mlađim timom. Poslednji meč ova dva tima odigrali su u februaru, kada je Vardar pobedio 26:16 na tlu Srbije, a poslednji meč odigran u Skoplju 2021. završio je 25:21 za domaćina. Vojvodina ima samo jednu pobedu u sedam duela u glavnom gradu Makedonije, bilo je to 2014. godine rezultatom 23:25.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi bilo koji tip od 1,30 i više sa utakmice CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS

-----------

SEHA LIGA – PLEJ-OF (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Eurofarm Pelister – Tatran Prešov 37:29 (20:17)

Sreda

Partizan – Vesprem 39:24 (21:11)

Četvrtak

18.00: (1,15) Vardar (12,0) Vojvodina (6,75)

Odloženo

Nekse - Zagreb


PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK VardarRK VojvodinaSEHA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara