(©RKVojvodina)
(©RKVojvodina)

Vojvodina napadala koliko je mogla, Vardar na krilima Dibirova i Olivera Njokasa pobedio

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.02.22. | 20:17

Poraz Novosađana u 2. kolu SEHA lige

Posle skoro dva meseca pauze, rukometaši Vojvodine večeras su istrčali pred svoju publiku i u prvoj zvaničnoj utakmici u 2022. godini pretrpeli poraz od ekipe Vardara - 16:26 (9:11) u okviru drugog kola SEHA lige.

Igrali su Novosađani borbeno, ali danak su uzele povrede. Pritom, istovremeno su Lale morale da razmišljaju i o derbiju sa Partizanom, koji ih očekuje u nedelju u Novom Sadu na startu plej-ofa domaćeg šampionata.

Izabrane vesti

Parirali su domaćini u prvih 30 minuta dvostrukom evropskom šampionu, držali priljučak od dva-tri gola zaostatka, a u finišu prvog poluvremena bili su u prilici i da izjednače. Ipak, u nastavku mnogo bolje su igrali rukometaši Vardara, kako je vreme odmicalo tako je Vojvodina ostajala bez energije, a Skopljani na krilima Olivera Njokasa i Timura Dibirova stigli do ubedljive pobede.

Najefikasniji u gostujućoj ekipi bili su Dibirov sa sedam i braća Njokas sa po četiri gola, dok je u timu Novosađana najbolji bio Jovica Nikolić sa pet pogodaka, a pratio ga je Gregor Ocvirk sa tri, koliko je upisao i Aleksa Kljajić, sva tri puta sa sedam metara. Golman Lala Bedui imao je osam odbrana.

Stekli su gosti na početku utakmice prednost 2:0, ali ekspresno su odgovorile Lale i uhvatile priključak. Igrali su Novosađani veoma dobru odbranu, zatvarali sjajno Olivera Njokasa, ali je u tim trenucima put do gola pronalazio raspoloženi Morales. Rukometaši Vojvodine su uspevali da pariraju, a prvi put Vardar je na plus tri pobegao nakon isključenja Žmavca, kada je Voša žrtvovala golmana i pokušala da sustigne rivala. To im se nije isplatilo jer je dvaput zaredom loptu ukrao Oliver Njokas i prosledio je do Čuvare, kome nije bilo teško da je pošalje u prazan gol za 3:6. Nekoliko dobrih napada Vojvodina nije uspela da realizuje u nastavku, jednom je i prečku pogodio golman Verkić, koji je tokom prvog dela zabeležio četiri odbrane. Sredinom poluvremena usledio je duži period bez golova, a onda je Jovica Nikolić u 21. minutu uspeo da smanji zaostatak na dva razlike.

Bilo je veoma uzbudljivo u samom finišu prvog dela igre, najpre je sedmerac odbranio Bedui, potom skinuo još jedan udarac Njokasu, ali su se izabranici Borisa Rojevića u dva navrata zaredom spetljali u napadu i propustili šansu da izjednače ili bar smanje razliku na gol zaostatka do poluvremena. Nakon prvih 30 minuta rezultat je glasio 9:11 za Vardar.

Drugi period mnogo bolje i energičnije otvorili su Skopljani. Usledila je odmah serija 3:0, a Vojvodini je trebalo čak deset minuta da dođe do prvog gola iz igre, kada je pogodio Jovica Nikolić. Na sledeći gol Novosađana čekalo se skoro celih 10 minuta. Uspevali su da se odbrane pred naletima Olivera Njokasa i Dibirova, ali to kasnije nisu iskoristili u fazi napada. U međuvremenu rasla je veoma brzo prednost gostiju, a na krilima braće Njokas, i u drugom poluvremenu veoma razigranog Dibirova, ta prednost dostigla je i dvocifrenu razliku u 47. minutu utakmice –11:21. Dugo vremena stajalo je na semaforu 14:24, viđeno je nekoliko sjajnih odbrana čuvara mreže na obe strane, a Voša je promašila i nekoliko zicera.

Do kraja meča Novosađani nisu uspeli da spuste tu razliku ispod deset poena, pa je na kraju bilo 16:26.

SEHA LIGA - 2. KOLO

Grupa B

Utorak

Vojvodina - Vardar 16:26 (9:11)

PišeAleksandar MILOŠEVIĆ


tagovi

RK VojvodinaSEHA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara