Vukašin Vorkapić (©Starsport)
Vukašin Vorkapić (©Starsport)

Vojvodina sa pola gasa do polufinala Kupa, Dodićev debi na srpskim parketima

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 18:36

Kup Branislava Pokrajca: Novosađani pobedili Crvenu zvezdu u Šumicama sa 33:29 (19:14). Vukašin Vorkapić najefikasniji sa osam golova, kod domaćina Dušan Andrejević sa sedam

Srpski šampion sa pola snage plasirao se u polufinale Kupa Srbije, takmičenju koje nosi naziv po legendarnom stručnjaku Branislavu Pokrajcu. Vojvodina je u Šumicama pobedila Crvenu zvezdu sa 33:29 (19:14) i napravila dobru uvertiru pred subotnji derbi Super rukometn lige sa Partizanom i nastavak Lige Evrope, duel sa Kadeten Šafhauzenom u Švajcarskoj u utorak.

Debi u dresu Voše, ali i prvenac na srpskim terenima na klupskom nivou, imao je reprezentativac Stefan Dodić koji je bio starter. Na početku meča razigrao krila i pivotmene i pokazao da je povreda kolena prošlost i da će biti adut Borisa Rojevića u nastavku sezone.

Izabrane vesti

Nisu Lale bile kompletne. Nedostajali su kapiten Miljan Vukovljak (njegov imenjak Pušica imao je traku oko ruke), Mohamed Aziz Aidi i Darko Milenković. Ozbiljno su Novosađani krenuli. Na krilima Vukašina Vorkapića i Stefana Sunajka, kao i odličnog pivotmena Nemanje Ratkovića, poveli su sa 8:3 u 10. minutu.

Morao je trener Zvezde Nedeljko Matić odmah da zatraži tajm-aut. Trgli su se domaći rukometaši, pre svega zahvaljujući Mihajlu Šljukiću i Savi Radovanoviću, uspevali da drže koliko-toliko goste na četiri do pet golova minusa, ali pobeda desetostrukog uzastopnog prvaka Srbije nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. U finišu prvoh 30 mintua raspucali su se i Petar Đorđić i Luka Rogan. Fran Lučin je bio dobar na golu. Na odmor je bilo +5 – 19:14.

U nastavku, dodala je gas četa Borisa Rojevića u prvih sedam-osam minuta. Kontrama je kažnjavala tehničke greške Zvezde i lakim pogocima Sunajka i Vorkapića brzo se odlepila na + 8 - 23:15 i u laganom ritmu privela meč kraju. U finišu Zvezda je uspela da ublaži poraz, a istakli su se kapiten Miloš Bujišić, pivotmen Dušan Andrejević i desno krilo Uroš Kolundžić.

Najlepši gol na meču delo je kapitena Crvene zvezde Bujišića koji je u 49. minutu postigao gol šraubom u stilu Vladice Stojanovića.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Vukašin Vorkapić sa osam golova. Stefan Sunajko, Petar Đorđić i Bojan Rađenović su se po četiri puta upisali u listu strelaca. Fran Lučin je imao sedam odbrana, a Andrej Trnavac tri.

U poraženim timu pivotmen Dušan Andrejević je postigao sedam golova, kapiten Miloš Bujišić i Uroš Kolundžić su po pet puta zatresli mrežu gostiju. Miloš Kovačević je imao sedam odbrana. Kod Zvezde nije bilo u timu Draška Nenadića.

Plasman u polufinale ostvarile su i ostale tri gostujuće ekipe, Partizan, Metaloplastika i pančevački Dinamo.

Kod dama u finalu igraće Crvena zvezda i Železničar iz Inđije.

KUP SRBIJE

MUŠKARCI - ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Crvena zvezda – Vojvodina 29:33 (14:19)

Dubočica – Dinamo Pančevo 22:23 (9:12)

Obilić – Metaloplastika 23:38 (14:22)

Radnički Kragujevac – Partizan 26:30 (11:18)

ŽENE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Jagodina – Crvena zvezda 17:18 (7:11)

Mladost Nova Pazova – Železničar Inđija 23:28 (13:15)


tagovi

RK VojvodinaRK Crvena zvezdaKup Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara