Vojvodina sigurna u derbiju kola, Pribak demonstrirao reprezentativnu klasu

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.11.21. | 20:21

Pančevci pali u Novom Sadu – 31:22

Rukometaši Vojvodine pobedili su ekipu Dinama iz Pančeva rezultatom 31:22 (14:11) u derbiju 10. kola Arkus lige, i tako se učvrstili na prvom mestu na tabeli u okviru grupe A.

Novosađani su bolje otvorili utakmicu, igrali su izuzetno čvrstu i agresivnu odbranu. Na samom startu meča domaći su iznudili sedmerac, koji je uspešno realizovao Kljajić i tako nakon više od dva minuta igre postigao prvi gol na ovom meču. Ubrzo su gosti izjednačili, ali je onda Vojvodina uspela da dođe do dva uzastopna pogotka preko Šotića. Ipak, Dinamo je držao priključak. Domaći nisu bili dovoljno uspešni u izvođenju sedmeraca, od četiri sedmerca dva nisu realizovali. Prvi put malo veću razliku Novosađani su napravili pri rezultatu 5:2 nakon golova Šotića i Ocvrika.

Izabrane vesti

Nakon nekoliko neuspešnih napada na obe strane, Dinamo se trgnuo, pa su uspeli da zahvaljujući, pre svega, kapitenu Milošu Kostadinoviću dođu i do izjednačenja – 5:5, u 17. minutu utakmice.

U tim trenucima trener Dinama Nenad Kraljevski zatražio je tajm-aut, budući da je Dinamo bio u naletu i sa loptom u svom posedu odnosno u prilici da preuzme i vođstvo. Ipak, ovaj tajm-aut nije urodio plodom. Vojvodina je u narednom napadu ostala sa igračem manje budući da je isključen Bunjevčević, ali su opet uspeli da stignu do pogotka. Nikolić je promešao odbranu i doneo snažnim udarcem Vojvodini vođstvo od 6:5. Gosti još neko vreme nisu dozvoljavali da se domaći tim rezultatski odlepi, a najzaslužniji za to bili su Marko Perović i pomenuti kapiten Kostadinović.

U nastavku zaigrao je dobro i slovenski internacionalac Ocvirk i pogađao u bitnim trenucima za crveno-bele. Prvi sedmerac za Dinamo dosuđen je tek u 24. minutu utakmice, nakon greške Ocvirka koji je zaradio isključenje. Perović je rutinski realizovao sedmeraci smanjio na 10:9.

Vojvodina je uspela da i sa igračem manje, nakon isključenja Ocvirka, napravi niz od tri uzastopna pogotka. Najpre je pogodio Pribak nakon odličnog prodora, a onda je Šotić u kratkom vremenskom periodu dva puta ukrao loptu, istrčao kontru i matirao golmana Pančevaca. Šotić je malo kasnije i treći put ukrao loptu i doneo novim pogotkom prednost od 13:9.

Verkića je odlično zaustavljao napade Dinama u par navrata, pa je Vojvodina preuzela inicijativu u potpunosti. Golom Ocvirka za 14:9, Vojvodina se lako odlepila na čak 5 golova prednosti dva minuta pre poluvremena. Nadu gostima ostavili su Golubović i Kostadinović koji su do kraja prvog dela uspeli da brzo postignu golove i ostave svoj tim na tri gola zaostatka. Na poluvremenu je bilo 14:11 za Novosađane.

Drugo poluvremene počelo je još dinamičnije. Domaći su otvorili ovaj deo igre sa dva brza gola Šotića i Pribaka. Igralo se gol za gol, a Vojvodina je držala razliku od četiri, pet golova prednosti, pogocima Šotića i Ocvirka. Na drugoj strani Dinamo je priključak držao golovima raspucanog Radovića, koji je upisao dva pogotka na samom startu, kao i Golubovića. Verkić je odlično odbranio šuteve Perovića i Radovića, u trenucima kada su gosti bili u naletu. Dugo je na semaforu stajao rezultat 19:15 za Vojvodinu jer ni jedni ni drugi nisu uspevali da realizuju svoje napade nekih pet minuta, a onda je Kostadinović smanjio na 19:16. Usledio je već u narednom napadu cepelin u režiji Pribaka i Šotića, pa su se domaći vratili na prednost od četiri gola razlike.

Golman Verkić svojim golom doneo plus šest jer su gosti napadali sa sedmoricom, to jeste bez golmana. Taj rizik Dinamu se nije isplatio, jer u oba napada nisu sa ovom taktikom zabeležili gol. Novosađani su se uskoro odlepili i na velikih sedam golova razlike – 25:18. Golman Verkić je zaustavljao situacije jedan na jedan sa Kostadinovićem, a onda su u napadu domaći kažnjavali promašaje Pančevaca. Nisu gosti iskoristili ni isključenje pivota Ratkovića, pa je Vojvodina do kraja samo uvećavala prednost. Vodila je „Stara dama“ u jednom trenutku i sa deset golova razlike, a do kraja su rutinski priveli utakmicu kraju. S druge strane, igrači Dinama su delovali kao da jedva čekaju kraj, pa je trener Vojvodine Boris Rojević poslednjih par minuta meča koristio i za trening i uvežbavanje određenih akcija. Do kraja se u listu strelaca upisao i golman Dinama Birkenheuer, koji je iskorstio situaciju kada niko nije stajao na protivničkom golu. Tako su se dva golmana upisala u strelce, a onda im se pridružio i drugi golman Vojvodine Bedui, koji je svojim pogotkom postavio konačan rezultat utakmice 31:22

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pribak sa šest pogodaka koliko je imao i Šotić. U timu Dinama najbolji je bio Perović sa pet golova, a jedan manje imao je Kostadinović.

Šotić je proglašen i za najboljeg igrača ove utakmice, koji je uz šest pogodaka imao i četiri ukradene lopte.

Piše: Aleksandar Milošević


tagovi

rukometRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara