Boris Rojević (©Starsport)
Boris Rojević (©Starsport)

Vojvodinu ne zanima SEHA liga, Novosađani opet u „šarenom sastavu“

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 11:05

Srpski šampion danas (16.30, RTS 2) se na Slanoj bari oprašta od regionalnog takmičenja. Vardar ima +13 (38:25) iz Skoplja

Rukometašii Vojvodine igraju najbolju sezonu u istoriji, favoriti su za duplu krunu u Srbiji, mogu i do trofeja u EHF kupu, dok je SEHA u drugom planu. Regionalno takmičenje ima prijteljski karakter i samo smeta u zgusnutom kalendaru koji imaju Lale u narednih mesec i po.

Iz godine u godinu ovo takmičenje ničem ne služi, a ove sezone je doživelo kulimnaciju besmisla, pa je ovo verovatno „labudova pesma“ SEHA lige koje je trebalo da poveća kvalitet i da bude ozbiljno regionalno nadmetanje, a pretvorilo se u šalu i komiku.

Izabrane vesti

Vesprem je stigao prošle nedelje u Beograd sa mladim timom, a ni Vojvodini, ubedljivo najboljem srpskom klubu nije sada u interesu. Imaju Novosađani važnija takmičenja, za vikend ih čeka gostovanje švedskom Alngsosu u prvom meču polufinla EHF kupa, pa je današnji (16.30, RTS 2) revanš plej-ofa sa Vardarom na Slanoj bari samo otaljavanje posla.

Makedonski šampion je pitanje plasmana u narednu rundu obavio prošle nedelje u dvorani Jane Sandanski, kada je pobedio sa 38:25.

20.45: (2,95) Sporting (8,50) Monpelje (1,55)

Trener Voše Boris Rojević će i danas da izvede „šareni sastav“, sličan onom u Skoplju, pružiće šansu mladim igračima i onima koji su na pozajmicama kao što su Simo Šijan i Nikola Kovačević.

Zaista nikada nismo imali toliko puno utakmica u sezoni. Jednostavno moramo da mislimo dugoročno na potrošnju igrača, uticati koliko možemo preventivno na povrede, a isto tako da odaberemo najbolji izbor igrača u datom trenutku. Poznato je da nam je primarni cilj odbrana šampionske titule, tu će ubrzo i završnica Kupa Srbije, a misli su sada okrenute ka istorijskom polufinalu EHF Kupa. U nedelju smo igrali protiv Zvezde, praktično jedan dan za odmor smo imali i već je utakmica regionalne lige“, rekao je Rojević i dodao:

Vardara je uvek veliki motiv i podstrek, igrati protiv bivšeg prvaka Evrope jeste nagrada za naš trud i rezultate. Videćemo ko će sve da igra, moraćemo da kombinujemo, gledaćemo da izvučemo maksimum. Uvek idemo na pobedu bez obzira na protivnika i momenat u kom se nalazimo“.

SEHA LIGA – PLEJ-OF (REVANŠI)

Ponedeljak

Tatran – Eurofarm Pelister 26:36, prvi meč: 29:37

Utorak

16.30: Vojvodina - Vardar, prvi meč: 25:38

Sreda

18.05: Vesprem – Partizan, prvi meč: 24:39

PRVA UTAKMICA

Sreda

18.05: Zagreb - Nekse



tagovi

RK VojvodinaSEHA ligaRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara