Rukometaši Vojvodine (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine (©Starsport)

Voša domaćin u prvom meču finala EHF kupa, pehar se podiže u Norveškoj

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.04.23. | 11:20

Srpski šampion dočekuje Nerbo 27. ili 28. maja u Novom Sadu

Rukometaši Vojvodine će prvi meč finala EHF kupa protiv Nerba da igraju na svom terenu 27. ili 28. maja, videćemo da li na Slanoj bari ili mnogo većem SPENS-u, odlučeno je žrebom u Beču u sedištu EHF-a. Revanš je sedam dana kasnije u Norveškoj.

Rival Lala je Nerbo, mada revanš meč polufinala nije još registrovan jer su u Runaru uložilii žalbu, pa narednih dana tek treba da se i službeno odluči protivnik tima Borisa Rojevića u borbi za prvi evropski pehar u istoriji kluba, a prvi za Srbiju posle 22 godine, kada je Jugović iz Kaća bio pobednik Čelendž kupa, preteče današnjeg EHF kupa.

Izabrane vesti

Podsetimo, Lale su u polufinalu izbacile šveski Alingsos. Posle poraza u Skandinaviji sa 25:24 u revanšu u subotu, Novosađani su bili ubedljivi, dobili su sa 32:24 pred 2.000 gledalaca na Slanoj bari. Nerbo je eliminisao Runar posle sedmeraca. U prvom meču je branilac trofeja pobedio u gostima sa 29:27, ali je u revanšu izgubio takođe sa dva gola razlike – 31:33, pa je penal rulet odlučio finalistu, a Nerbo je bio uspešniji – 5:3.

Na rukovodstvu Novosađana je sada odluka da li da “zagrize” sa SPENS-om koji može da primi 8.000 gledalaca ili će sportski motiv da igra bitniju ulogu, odnosno da se igra u dvorani koju bolje poznaju rukometaši srpskog šampiona.



tagovi

RK VojvodinaEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara