Jovica Nikolić (©Starsport)
Jovica Nikolić (©Starsport)

Voša napada četvrtu vezanu duplu krunu, Šapčani čekaju na trofej šest godina

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 09:20

Finale Kupa Srbije u Leskovcu: Novosađani ove sezone tri puta dobili Metaloplastiku u Superligi Srbije

Nastavak dominacije Novosađana ili povratak šabačke romantike? Vojvodina ili Metaloplastika – ko će do prvog trofeja ove sezone? Odluka pada danas (19.00) u Leskovcu u finalu Kupa Srbije za rukometaše, takmičenju koje nosi naziv po legendarnom srpskom stručnjaku Branislavu Pokrajcu.

Rukometaši Vojvodine seju strah u poslednjih osam godina. Imaju isto toliko kruna u šampionatu Srbije, ali su ovo takmičenje osvajali “samo” tri puta u nizu. U domaćem prvenstvu, Lale imaju svih sedam pobeda u plej-ofu Superlige Srbije, grabe ka devetoj vezanoj titulu, a imaju šansu da ove sezone stignu do četvrte uzastopne duple krune i potvrde status ubedjivo najboljeg i najorganizovanijeg kluba u našoj zemlji.

Izabrane vesti

Metaloplastika je poslednji trofej osvojila 2016. godine, upravo Kup Srbije, pa sada u Šabac želi da povrate trofej. Četa Borisa Rojevića ima ulogu favorita. Ove sezone tri puta su Vojvodina i Metaloplastika odmeravali snage i sva tri puta su Lale izašle kao pobednici. U domaćim okvirima, Voša ima samo jedan poraz u sezoni, i to u Šumicama od Crvene zvezde.

Šampion se juče mučio sa neugodnim kragujevačkim Radničkim, slavio je sa 23:21, dok su Šapčani lakše od očekivanog slomili otpor domaće Dubočice pred punom dvoranom u Leskovcu - 30:24.

20.00: (1,65) Šamberi (8,00) Nim (2,70)

Bekovi Vojvodine odnose prevagu u većini utakmica ove sezone. Ton igre daje iskusni Nemanja Pribak koji je i u 38. godini jedan od najboljih igrača u našoj Superligi. Tu je i reprezentativac Srbije Jovica Nikolić. Levoruki bombarder Lala od naredne sezone igraće u Veclaru u Bundesligi. Odličnu utakmica juče je odigrao Luka Rogan koji je šest puta zatresao mrežu Kragujevčana.

Metaloplastika ima iskusnu ekupu. Veteran Darko Arsić je uzdanica na golu. Perjanice tima su nekadašnji igrači Partizana i Crvene zvezde Savo Mešter i Vojislav Brajović.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP SRBIJE - FINALE (LESKOVAC)

Petak

19.00: Vojvodina - Metaloplastika



tagovi

RK VojvodinaMetaloplastikaKup Srbije u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara