Danilo Radović, bek Dinama, radovao se u prvom duelu ove sezone sa Novosađanima (©Starsport)
Danilo Radović, bek Dinama, radovao se u prvom duelu ove sezone sa Novosađanima (©Starsport)

Voša pamti poraz u Pančevu, želi revanš na Slanoj bari

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.02.23. | 10:22

Arkus Superliga Srbije: Vojvođanski derbi danas (18.00) u Novom Sadu mogao bi Lalama da donese korak bliže pol-poziciji pred plej-of u maju

Rukometaši Vojvodine ne gube često u domaćim takmičenjima. Prethodne dve sezone imali su skor od po 14-0 u plej-ofu. U ovom šampionatu četa Borisa Rojevića je doživela samo jedan neuspeh i to sredinom oktobra u Pančevu (24:28). Dinamo je granitnom odbranom srušio Novosađane i najavio borbu za titulu.

Ove godine bolja forma Voše, koja je izborila četvrtfinale EHF kupa, dok tim Nenada Kraljevskog nije uspeo da eliminiše češku Karvinu. Derbi 17. kola Arkus lige, duel vojvođanskih superligaša i kandidata za titulu, igra se danas (18.00, RTV 1) u dvorani Slana bara.

Izabrane vesti

Lale imaju ulogu favorita. S nova dva boda bili bi korak bliže očekivanoj pol-poziciji pred plej-of u maju. Podsetimo, ove sezone vraća se stati sistem sa četiri najbolja tima koji će da se bore za srpski tron na kome je već devet godina Vojvodina.

Dinamo nam je naneo jedini poraz u prvenstvu. To je bilo na početku lige kada smo mi još bili u fazi uigravanja, ali i dovođenja pojačanja. Naravno, to ne umanjuje trijumf. Pančevci su odličan tim, imaju mnogo dobrih igrača, sjajan golmanski tandem i sjajna i iskusna krila, dosta rotiraju, imaju i dodatno iskustvo igranja u Evropi gde su daleko dogurali. Uvek su neizvesni mečevi između Vojvodine i Dinama. Pozivam publiku da uživaju u igri i nadam se da ćemo formu koja nas krasi preneti na teren“, rekao je trener šampiona Boris Rojević.

Raduje sve u Novom Sadu ulazak u formu velikog zimskog pojačanja Mohameda Aziza Aidija koji je protiv Obilića postigao devet golova pre četiri dana.

Pančevci su imali malu krizu početkom meseca, ali posle pobede u Leskovcu u četvrtfinalu Kupa Srbije i revanša Dubočici za neočekivani poraz u prvenstvu, lakše se diše u redovima tima iz Banata. Povrede bekova Milana Golubovića i Nikole Stamenkovića su poremetile Pančevce početkom godine, skraćena je rotacija na spoljnim pozicijama. Mnogo se očekije od Danila Radovića, dok je sve bolji i iskusni golmanski tandem Obrad IvezićNemanja Marjanović.

16.15: (4,90) Lemgo (10,0) Kil (1,25)

Dinamo bi pobedom uneo neizvesnost u borbi za prvo mesto u ligaškom delu sezone. Cilj Pančevaca je bar druga pozicija i prednost u polufinalu plej-ofa da eventalnu majstoricu igra pred svojm navijačima. Konkurenti žuto-crnima su Partizan i Metaloplastika.

Voša ove sezone ima svih 13 pobeda u svojoj dvorani u svim takmičenjima što govori koliko će težak posao da imaju Pančevci. Poslednji neuspeh Lale su imale prošlog leta kada su poraženi u Novom Sadu od Zagreba (23:24) u četvrtfinalu SEHA lige.

Osim prenosa na prvom kanalu Radio televizije Vojvodine, duel Novosađana i Pančevaca možete da pratite na youtube.com kanalu Arkus lige.

ARKUS SUPERLIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Rudar Kostolac 36:27 (19:13)

Subota

Partizan – Šamot 29:24 (13:10)

Topličanin – Radnički Kragujevac 22:26 (11:13)

Nedelja

18.00: Vojvodina – Dinamo Pančevo

20.00: Kikinda – Metaloplastika

Ponedeljak

18.00: Proleter Zrenjanin – Obilić

19.00: Dubočica – Jugović



tagovi

RK VojvodinaRK Dinamo BukureštARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara