©Reuters
©Reuters

Potpuna rekonstrukcija u Atletiku, Halandov zemljak prvi na listi želja

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.05.24. | 12:23

Klub napuštaju mnogi standardni igrači u prethodnim sezonama

Leto koje predstoji će biti prilično turbulentno u crveno-belom delu španske prestonice. Liga šampiona će se igrati na Metropolitanu i sledeće sezone, ali definitivno da čelnici madridskog kluba gube strpljenje. Klub i ove sezone u domaćem prvenstvu gleda u leđa ne samo Realu i Barseloni, već i iznenađenju godine – Đironi, a izostali su ozbiljniji rezultati i konačan iskorak u elitnom evropskom takmičenju. Želja za rezultatskim pomakom predstavljala je povod da čelni ljudi Jorgandžija krenu u potpuni remont ekipe.

Trenutni prvi pik Atletiko Madrida jeste prvi strelac španske lige Aleksander Serlot. Fantastičnu sezonu ima Norvežanin, postigao je 23 gola u prvenstvu i već počinje trka za njegov potpis. Viljareal je za tadašnjeg igrača Lajpciga izdvojio 10.000.000 evra prošle godine, a sada će imati priliku da gotovo učetvorostruče uložen novac.

Izabrane vesti

U Atletiku nisu zadovoljni ofanzivnim potencijalom ekipe. Jedino Antoana Grizmana smatraju nedodirljivim ovog leta, Memfis Depaj i Alvaro Morata razmatraju da napuste klub u slučaju dobre ponude, a tu je i Žoao Feliks koji se vraća sa pozajmice iz Barselone i njegov odlazak je takođe evidentan. Madriđani bi Viljarealu na ime obeštećenja za Serlota trebali da isplate 38.000.000 evra mada se nadaju da bi visina otkupa mogla da bude nekoliko miliona niža, s obzirom na istoriju pozitivne saradnje sa Žutom podmornicom, od koje su u prošlosti pazarili Dijega Godina i Rodrija.

Ukoliko do dogovora ipak ne dođe, na Atletikovoj listi nalaze se razne alternative za poziciju napadača. Pre svih tu je Đironino otkrovenje Artem Dovbik, koji je drugi u trci za nagradu Pićići, odmah iza pomenutog Serlota. Ukrajinac je jedan od najzaslužnijih za istorijski plasman njegove ekipe u Ligu šampiona, te je izvesno da će borba za njegov potpis biti prilično oštra.

Jedna od alternativa je, prema pisanju španskih medija, i Štutgartov Seru Girasi. Momak iz Gvineje je postigao 28 pogodaka u Bundesligi i s obzirom na izlaznu klauzulu od 17.500.000 evra, poput 26-godišnjeg Ukrajinca, biće jedan od najtraženijih igrača na letnjoj pijaci.

Ozbiljno se razmišlja i o ostalim pozicijama u madridskoj ekipi i sve glasnije se govori o odlascima nekih imena koja su bila standardna godinama unazad. Nekadašnji fudbaler Partizana Stefan Savić prvi je na toj listi. Iskusni crnogorski defanzivac, iako ima ugovor na još jednu sezonu, spreman je da napusti klub već ovog leta. Čaglar Sojunču je na pozajmici u Fenerbahčeu i po završetku prvremenog rada na Bosforu ne planira da se vraća u Atletiko, već će krenuti u potragu za novom ekipom. Još jedan defanzivac, Mario Hermoso, na izlaznim je vratima kluba s obzirom na to da mu ugovor ističe, a dogovor o nastavku saradnje nije postignut.

U veznom redu situacija nije ništa bolja, Toma Lemar ni u sezoni na izmaku nije opravdao očekivanja Dijega Simeonea, što je potvrdio i sam šef struke Atletika te je sudbina Francuza pod velikim znakom pitanja. Od ostalih igrača diskutabilna situacija je i sa Saulom Nigezom, Španac igra promenljivo i očigledno mu nedostaje samopouzdanja, kako je i sam priznao.

Jasno je da stručni štab Atletika na čelu sa trenerom Dijegom Simeoneom očekuje težak prelazni rok, u kom će morati da donesu mnoge važne odluke, ali i ulože veću količinu novca, ukoliko žele da klub učine konkurentnim u borbi za velike trofeje.


tagovi

Atletiko MadridAleksander SerlotArtjom Dovbik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara