Gregor Ocvirk (©Starsport)
Gregor Ocvirk (©Starsport)

Voša sve bliža pol-poziciji, Ocvirk u formi, Zvezda bez leka za Šapčane

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 20:18

Super rukometna liga Srbije: Vodeći tandem sa pola gasa do novih pobeda u prvim mečevima 18. kola

Srpski šampion napravio je dobru uvertiru pred utorak i dolazak Kadetena na Slanu baru u ključnom meču za plasman u Top 12 fazu Lige Evrope (Lalama treba +4 protiv švajcarskog šampiona). Vojvodina je kao nominalni domaćin igrala u Zrenjaninu (zamena domaćinstvo iz prvog dela sezone) i lako pobedila Proleter u Kristalnoj dvorani sa 38:27 i sve je bliža pol-poziciji pred plej-of.

Opet je najefikasniji, kao i pre tri dana u Flensburgu, bio Slovenac Gregor Ocvrik sa 10 golova (tri sedmerca). Iskusni pivotmen Živan Pešić i mladi Đorđe Draško su postigli po šest golova u timu Borisa Rojevića, dok su Stefan Sunajko i Nemanja Ratković pogodili po četiri puta. Andrej Trnavac je imao osam odbrana, a Fran Lučin četiri.

Izabrane vesti

Rojevića može da raduje povratak na teren posle tri nedelje pauze kapitena Miljana Vukovljaka, dok je ozdravio i Petar Đorđić koji je propustio meč u Flensburgu. Odmorio je novi selektor Srbije Belorusa Borisa Puhovskog.

Kod Zrenjaninaca koje čeka grčevita borba za opstanak istakao se Uroš Knežević sa osam pogodaka, a iskusni Nikola Lazić i Nikola Sekulić pogodili su mrežu šampiona po pet puta.

Metaloplastika je lako slavila u Šumicama protiv Crvene zvezde sa 28:25. Rezultat ne govori odnos snaga na terenu. Ekipa Vladana Matića je u 51. minutu vodila sa +10 – 27:17, da bi crveno-beli u finišu ublažili poraz.

Vojislav Brajović igra u sjajnoj formi, postigao je sedam golova, a po šest pogodaka delo su Mateje Dodića i Domagoja Alilovića. Iskusni Darko Arsić zaustavio je 10 udaraca domaćinima. Kod Zvezde su opet najbolji bili pivotmen Dušan Andrejević sa osam golova i levi bek Mihailo Šljukić sa šest. Nikola Radovanović je imao devet odbrana.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 18. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Metaloplastika 25:28 (10:13)

Vojvodina – Proleter 38:27 (18:12)

Subota

18.00: Dinamo Pančevo – Partizan

18.00: Radnički Kragujevac – Ub

19.00: Vranje – Jugović

Nedelja

17.00: Obilić – Dubočica



tagovi

RK VojvodinaRukometna superligaGregor OcvirkMetaloplastikaRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara