Živan Pešić (©Starsport)
Živan Pešić (©Starsport)

Voša treća u Sakariji: Srušen još jedan učesnik Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 17:40

Novosadski rukometaši ubedljivi protiv makedonskog prvaka Eurofarm Pelistera – 33:27 na SEHA turniru prijateljstva

Najbolji srpski tim, Vojvodina, ovog leta srušio je sva tri regionalna prvaka, učesnika Lige šampiona. U Doboju su pali Zagreb i Celje, a u duelu za treće mesto na SEHA turniru prijateljstva u turskoj Sakariji pobeđen je i najbolji makedonski tim, Eurofarm Pelister. Tim Borisa Rojevića je slavio sa 33:27.

U petak su novosadski rukometaši poklekli od beloruskog Meškov Bresta – 26:33 u polufinalu, a sada su boljom igrom u drugom poluvremenu dobili tim iz Bitolja za koji igraju trojica Srba, Bogdan Radivojević, Uroš Borzaš i Darko Stevanović.

Izabrane vesti

Kao u Doboju sredinom prošlog meseca i sada su Novosađani bili treći. Lale su igrale bez povređenih Miljana Pušice, Mohameda Aziza Aidija i Milana Golubovića. Rukometaši Vojvodine ovog leta pokazali su da su zreli za velika dela, da imaju šta da kažu i u mnogo jačem takmičenju od EHF kupa, koji su osvojili prošle sezone, a to je Liga Evrope koja kreće sredinom narednog meseca.

Pelister je bolje počeo meč, vodio je sa 8:5 i 9:6, ali sredinom prvog poluvremena su Novosađani dodali gas, diktiirali ritam, preokrenuli rezuzltat i na kraju ubedljivo slavili. Odlično je funkcionisala desna strana terena. Vukašin Vorkapić je postigao sedam golova, a Milan Milić pet. Raspoloženi na crti su bili Živan Pešić, strelac šest pogodaka, dok je mladi Luka Rogan dao četiri, koliko i Slovenac Gregor Ocvirk. Bojan Rađenović i Boris Puhovski postigli su po dva gola, dok su po jednom mrežu makedonskog šampiona zatresli Stefan Sunajko, Branko Tomić i Simo Šijan.

Kod Bitoljčana Pavle Atanasijević je pogodio osam puta mrežu srpskog šampiona. Najnovije pojačanje Eurofarm Pelistera, Bogdan Radivojević, jednom se upisalo u listu strelaca, a Darko Stevanović dva puta.

Novosađani će na startu Superlige Sribije 12. septembra da odmere snage na Slanoj bari sa Dinamom iz Pančeva.



tagovi

RK VojvodinaRK PelisterSEHA ligaSEHA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara