Fran Lučin (©Starsport)
Fran Lučin (©Starsport)

Vošina deca namučila Vardar, Simo Šijan pokazao da sledeće sezone može da bude uzdanica Novosađana

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 18:21

SEHA liga: Skopski tim dobio i u revanšu podmlađenog srpskog šampiona sa 32:26 u plej-ofu regionalnog takmičenja

Vojvodina je digla ruke od SEHA lige, fokusirala se na obaveze u Superligi i Kupu Srbije, kao i EHF kupu, dok je regionalno takmičenje bila šansa za mlade snage. Srpski šampion pokazao je da se na Slanoj bari dobro radi, da Lale ne moraju da brinu za budućnost. Vardar je i u drugom meču plej-ofa pobedio podmlađene Novosađane sa 32:26. U prvom meču u Skoplju crveno-crni su bili ubedljivi, slavili sa 38:25.

Simo Šijan (2004. godište) kuca na vrata prvog tima. Kadetski reprezentativac Srbije ove sezone igra za Kikindu na pozajmici u Arkus Superligi, a u regionalnom takmičenju je pokazao da je budućnost Voše i da naredne sezone može da bude uzdanica Borisa Rojevića. Sa devet golova je bio najbolji u crveno-belom timu.

Izabrane vesti

Potencijal je pokazao i golobradi Đorđe Draško koji ima samo 15 godina, pa i neka korist od SEHA lige za srpskog šampiona. Opet je tim s klupe vodio Dragan Kukić, a od prvotimaca su bili golmani Fran Lučin i Luka Arsenić i pivotmen Aleksandar Kurteš. Ostali su odmarali pred put u Švedsku i duel sa Alingsosom za vikend u prvom meču EHF kupa.

Voša je 40 minuta vodila protiv makedonskog šampiona. Na početku je imala 6:1 i 8:3, motivisano je mladi tim krenuo, ali u nastavku kvalitet iskusnih Jana Čuvare, Filipa Taleskog i Goceta Georgievskog je došao do izražaja. Nekoliko tehničkih grešaka u nastavku, laki golovi skopskog tima bili su tas na vagi da Vardar preokrene i do kraja lako pobedi Novosađane koji neće mnogo da žale zbog eliminacije iz regionalnog takmičenja.

Osim Šijana, odličan je bio Kurteš sa pet golova, dok je petnaestogodišnji Đorđe Draško pogodio četiri puta, od toga jedan sa linije sedam metara. Solidan na golu je bio Fran Lučin sa sedam odbrana.

Igrač meča bilo je iskusno makedonsko desno krilo Georgievski koji je postigao 10 golova iz isto toliko pokušaja. Poljak Jan Čuvara je sedam puta zatresao mrežu Lala, a Taleski šest. U drugom poluvremu je odličan na golu bio Vasil Gogov sa šest odbrana. Nije ni Vardar došao u najjačem sastavu u srpsku Atinu. Nedostajali su veterani, pivotmen Stojanče Stoilov i golman Borko Ristovski.

SEHA LIGA – PLEJ-OF (REVANŠI)

Ponedeljak

Tatran – Eurofarm Pelister 26:36, prvi meč: 29:37

Utorak

Vojvodina - Vardar 26:32 (15:11), prvi meč: 25:38

Sreda

18.05: Vesprem – Partizan, prvi meč: 24:39

PRVA UTAKMICA

Sreda

18.05: Zagreb - Nekse



tagovi

RK VojvodinaRK VardarSEHA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara